Sever Voinescu: Criticile preşedintelui Lituaniei, "periculos de adevărate"

Sever Voinescu: Criticile preşedintelui Lituaniei, "periculos de adevărate"

Deputatul PDL Sever Voinescu, membru în Comisia de politică externă a Camerei, a declarat, miercuri, pentru mediafax.ro că afirmaţiile preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, sunt "periculos de adevărate" şi arată că "tentativa de lovitură de stat dezvoltată de USL" este o problemă europeană.

Potrivit lui Voinescu, vizita preşedintelui Lituaniei în România, dar şi ceea ce se întâmplă la Strasbourg arată că "tentativa de lovitură de stat dezvoltată de USL în perioada 3-29 iulie şi câteva zile după, prin presiunile la adresa Curţii Constituţionale, este de fapt o problemă europeană".

"Trebuie să înţelegem foarte bine care este dimensiunea gesturilor noastre politice din interior. Liderii USL au dovedit un provincialism lamentabil şi nociv pentru România, crezând că bătaia lor, aici, este o problemă care se rezolvă într-un fel de parcare mărginaşă a Europei, numită România", a comentat Sever Voinescu.

Democrat-liberalul a mai spus că România este parte a Uniunii Europene şi ceea ce se întâmplă aici este extrem de important şi la Bruxelles, şi la Berlin, şi chiar şi în Lituania sau la Paris. "Şi Ponta, şi Antonescu, fiind năuci din acest punct de vedere şi comportându-se într-un provincialism dezgustător, au crezut că pot să îl dea jos pe Băsescu şi acest lucru se petrece într-un stat îndepărtat al lumii", a mai afirmat Voinescu. "Asta arată anvergura acestor doi lideri şi cât sunt de periculoşi pentru destinul european al României", a adăugat Sever Voinescu. Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, aflată în vizită în România, i-a criticat pe politicienii români pentru că nu îşi văd fiecare de "responsabilităţie lui", acest lucru afectând România, care în acest moment este "paralizată" de agitaţia politică. Totodată, Preşedintele Lituaniei a făcut un apel la politicienii români să se comporte "matur şi responsabil", precizând că schimbarea a trei premieri în şase luni au afectat absorbţia fondurilor europene din ţara noastră.   CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Preşedintele Lituaniei: "România e paralizată de agitaţia politică"
  • Parlamentul european dezbate situaţia politică din România