În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, jurnalistul Ion Crisotiu a vorbit despre neregulile observate în urma incidentelor din Piața Victoriei.

„Eu plec de la o premisă, care văd că nu e numai a mea. Tulburările de pe 10 august arată o mobilizare financiară a serviciilor lui Klaus Iohannis. Am auzit că s-a terminat vineri. Nu. Trebuia de vineri să se creeze imaginea următoare: Guvernul PSD sub influența lui Liviu Dragnea a reprimat brutal oameni pașnici”, a precizat Ion Cristoiu.

În context, jurnalistul a adăugat: „Am două lucruri suspecte. Cei care au bătut jandarmerița au fost arestați preventiv prea repede. Unul din ei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, deși nu s-a găsit pistolul. E inadmisbil ca adjunctul Parchetului Militar să-mi spună mie că Jandarmeria a fost agresivă. Păi de unde știe? El face o anchetă”. 

Despre modul în care au intervenit jandarmii în Piața Victoriei, pe 10 auguust, Ion Cristoiu a punctat: „Eu nu sunt de acord cu acțiunea violentă a jandarmilor, dar ei au fost lucrați înainte de miting. În timpul mitingului, tinerii nu făceau altceva decât să-i insulte și să le ia scutul”.

Celebrul jurnalist și analist a făcut o remarcă și la adresa serviciilor secrete: „Atrag atenția că SRI nu a avut nicio intervenție publică până acum. Nu e normal din partea SRI să vină și să spună câte ceva?”.

Despre posibilitatea posibil ca Guvernul să cadă, Ion Cristoiu spune că se întrezărește această posibilitate, după ce premierul Dăncilă își dă demisia. 

„Nu v-ați gândit că poate să demisioneze Viorica Dăncilă? Poate nu mai suportă presiunea, scandalul internațional”, a precizat Ion Cristoiu.