Servicii all inclusive pentru companii

Servicii all inclusive pentru companii

Salesianer Miettex le asigura firmelor textilele de care au nevoie si se ingrijeste de bunastarea si de spalarea acestora.

In curand, cearsafurile, fetele de perna, fetele de masa, prosoapele unor hoteluri si spitale, dar si uniformele unor companii din Romania vor fi curatate profesionist de Salesianer Miettex, prima spalatorie industriala din tara noastra.

Pe langa serviciile de curatare a textilelor si carpetelor pe care le folosesc firmele, austriecii de la Salesianer Miettex ii pot scapa pe managerii companiilor si ai unitatilor sanitare de toate grijile legate de textile.

Firma rezolva toate problemele legate de textilele companiilor-clienti: le cumpara, le spala, le depoziteaza, le intretine si le inlocuieste cand se uzeaza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Companiile cu care colaboreaza austriecii beneficiaza de personalizarea uniformelor, fetelor de masa, lenjeriei de pat, prosoapelor sau a halatelor de baie. Tot clientii sunt cei care indica din ce material trebuie sa fie confectionate prosoapele, ce culori trebuie sa fie, dimensiunile.

La astfel de servicii apeleaza nume renumite din industria hoteliera, precum Novotel. Alti clienti ai spalatoriei din aceasta industrie sunt NH si Centre Ville. In perioada urmatoare spalatoria isi propune sa castige clienti si din alte domenii, ca de exemplu spitale sau companii producatoare de utilaje industriale.

De ce are succes externalizarea

Pentru firmele care utilizeaza in activitatea lor produse textile este mai rentabil sa le inchirieze decat sa cheltuiasca bani pentru cumpararea acestora, achizitionarea si intretinerea masinilor de spalat, detergentul necesar si salariile unor angajati, explica directorul filialei autohtone a Salesianer Miettex.

Cheltuielile suportate de firme cu externalizarea pot fi recuperate repede de un hotel sau de un restaurant daca spatiul in care functiona spalatoria va fi folosit pentru alte activitati. O sala de fitness, de exemplu.

Spalatoria industriala deschisa de austrieci in Bucuresti este in apropierea Metro Militari. In cladirea cu o suprafata utila de 6.500 mp, austriecii au investit 9,5 milioane de euro.

Rufe curate si calcate

Lenjeria murdara este adusa in spalatorie cu camioanele proprii. Unele produse sunt curatate intr-un tunel de spalare, alte in masini. Unele dintre acestea spala cantitati uriase: 250 de kilograme.

Textilele isi urmeaza apoi drumul pana ajung sub talpa fierului de calcat. Tot firma-spalatorie se intoarce cu textilele curatate la sediul firmei-client. In prezent, spalatoria poate „albi” doua tone de textile pe zi.

Aceasta cu cei 25 de angajati din prezent. Intr-un an-doi, conducerea spalatoriei se asteapta ca aproximativ 100 de salariati sa lucreze in doua ture pentru a reusi sa prelucreze, zilnic, 20 de tone de materiale.

Oficialii firmei estimeaza ca, dupa doi ani de activitate, cifra de afaceri se va ridica la aproximativ 5 milioane de euro.

Compania mama

Experienta de peste 90 de ani

Povestea firmei austriece de inchiriere si intretinere a textilelor Salesianer Miettex a inceput acum 91 de ani, in Viena, ca o afacere de familie.

Astazi, compania are noua spalatorii in Austria, la care se adauga alte opt locatii peste hotarele tarii, in Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Croatia si Romania.

In grupul de firme lucreaza 1.650 de angajati, care prelucreaza 240 de tone de textile pe zi. Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro.