Șeful spionajului rus, Seghei Narîşkin: Regimul de la Kiev va fi abandonat

Șeful spionajului rus, Seghei Narîşkin: Regimul de la Kiev va fi abandonat Serghei Narîşkin / Sursa foto: Twitter

Șeful spionajului rus susţine că administraţia de la Kiev va fi abandonat de stăpânii săi pentru că rușii și ucrainenii sunt aceeași națiune.

Serghei Narîșkin, cu o nouă ipoteză. „Regimul marionetă de la Kiev va fi inevitabil abandonat de stăpânii săi de peste mări”, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, potrivit TASS.

Ipoteza lui Serghei Narîşkin

„Regimul marionetă de la Kiev, care este străin majorității ucrainenilor și care a comis masacre sângeroase în Donbass, în Odesa și în multe alte orașe și sate ale Ucrainei, va fi în cele din urmă și inevitabil abandonat de stăpânii săi de peste mări”, a spus șeful spionilor ruși.

Serghei Narîşkin i-a avut în vedere pe liderii occidentali atunci când s-a referit la ,,stăpânii de peste mări ai regimului de la Kiev".

Ne puteți urmări și pe Google News

Rușii, ucrainenii și belarușii, parte a aceleiași națiuni

Potrivit lui Serghei Narîșkin, rușii și ucrainenii sunt două părți ale unei singure națiuni compuse din trei popoare, care include și belarușii.

„În ciuda circumstanțelor schimbate serios, mă refer la agresiunea blocului occidental împotriva Rusiei, în care este implicată Ucraina. Ţin aceleași poziții pe această temă. Şi i anume că rușii și ucrainenii sunt două părți ale unui triunic. A cărei istorie datează de secole în urmă”, a subliniat Narîșkin.

Serghei Narîşkin, inspirat de Vladimir Putin

În Rusia se vorbește despre „dezucrainizare”. O formulă care înlocuiește „denazificarea” de la începutul războiului . Aceasta înseamnă practic eradicarea identității ucrainene.

În linii mari, tezele privind dezucrainizarea se bazează pe liniile trasate de Vladimir Putin în articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, publicat în vara lui 2021 pe website-ul Kremlinului.

Vladimir Putin în vizită pe frontul din Ucraina

Vladimir Putin a primit rapoarte de pe frontul din Ucraina. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pentru Vladimir Putin, o Ucraină europenizată este o „anti-Rusie” care trebuie combătută. Putin a pus în discuție problema existenței ucrainenilor ca popor. Numindu-i „maloruși”, adică ruși mai mici, care nu au dreptul istoric la un stat separat de Rusia.

Tot acolo, liderul rus a scris și că Ucraina de astăzi este în întregime rodul epocii sovietice. Find creată pe seama Rusiei istorice.

Putin a acuzat Occidentul că ar transforma Ucraina într-o „anti-Rusie”, ar crea o atmosferă de spaimă și ar avea „o retorică neonazistă și agresivă”.