Serena Williams, noua regină

Serena Williams, noua regină

Serena şi-a adjudecat ieri finala de la Wimbledon în dauna surorii sale, Venus, cu 7-6 (3), 6-2.

Serena Williams a devenit ieri, de Ziua Americii, noua campioană de la Wimbledon, după ce şi-a învins sora, Venus, în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2. Surprinzător, toate cele trei trofee câştigate de Serena la Wimbledon au fost adjudecate în dauna lui Venus. Cele două surori s-au întâlnit până acum de patru ori în ultimul act la All England Lawn Tennis & Croquet Club. Serena s-a impus în 2002, 2003 şi în prezent, iar Venus - anul trecut.

În vârstă de 27 de ani, Serena are în palmares 11 titluri de Mare Şlem, în vreme ce Venus are doar şapte.

„A meritat victoria”

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaintea finalei de ieri, Venus pornea cu prima şansă de victorie. După ce a pierdut primul set la tie-break, Venus a cedat psihic în faţa surorii sale. Serena a jucat excelent în setul al doilea, având 12 aşi şi nici o dublă greşeală. „Este minunat. Am puţin impresia că i-am luat trofeul lui Venus, ea îl câştigă tot timpul”, a spus Serena despre sora sa.

Venus a recunoscut că Serena a fost mai bună decât ea: „Serena a jucat mult mai precis, a meritat victoria. A avut răspunsul la orice. A jucat un tenis mult mai bun ca mine”.

Înainte de acest meci, Serena ocupa locul doi în clasamentul WTA, iar Venus se afla pe poziţia a treia.

Serena şi Venus au mers cap la cap până în setul doi, luându-şi serviciile. Serena a reuşit primul break la scorul de 3-2, când sora sa a făcut o dublă greşeală.

Bucuroasă că a ajuns din nou campioană, Serena a spus că trofeul aparţine surorii sale: „Sunt încântată că am putut juca aici, că am fost sănătoasă. Acest trofeu se numeşte Venus şi e ciudat să-l ţin acum în mână. Mulţumesc familiei. Nu-mi vine să cred că am strâns 11 titluri de Grand Slam”. Venus s-a arătat măgulită de declaraţia Serenei: „Încă mai am puterea să zâmbesc. M-am simţit excelent, chiar dacă am pierdut. Aştept să ajung şi la anul în finală şi, de data asta, să o câştig. E important că trofeul a rămas în familie”.

Antrenorul lui Hănescu atacă federaţia de tenis

La băieţi, finala se va disputa, azi, între elveţianul Roger Federer şi americanul Andy Roddick, de la ora 16.00 (în direct la sport.ro). Firicel Tomai, antrenorul lui Victor Hănescu, spune că românii nu vor ajunge să joace o finală la Wimbledon din cauza politicii federale: „Foştii conducători n-au avut niciun program pentru juniori. Hănescu era să se lase de tenis la 16 ani, dacă nu eram eu. Acum să nu mai aibă pretenţii, dacă nu ne-au ajutat când trebuia”.

11 titluri de Mare Şlem a adunat în carieră jucătoarea americană de tenis Serena Williams "Acest trofeu se numeşte Venus şi e ciudat să-l ţin în mână. Mulţumesc familiei. Nu-mi vine să cred că am strâns 11 trofee de Grand Slam în întreaga carieră. Am impresia că i-am luat titlul surorii mele, fiindcă ea îl câştiga aproape tot timpul. A fost o revanşă.", Serena Williams, campioană la Wimbledon