Mutarea lui Şerban Huidu de la terapie intensivă, amânată de medici

Mutarea lui Şerban Huidu de la terapie intensivă, amânată de medici

Medicii care-l îngrijesc pe Şerban Huidu au decis să amâne transferul din secţia de Terapie Intensivă, într-un salon al Clinicii Universitare de Neurologie din Innsbruck. Ieri s-a anunţat că realizatorul TV va fi mutat, însă medicii au decis că este bine să mai rămână câteva zile la Terapie Intensivă.

Potrivit doctorilor, citaţi ieri de agenţia APA, Şerban Huidu, trebuia să treacă sub supraveghere într-un salon în Secţia de Medicină Generală. Huidu a fost supus unor teste speciale, care au arătat că starea sa de sănătate se ameliorează constant. "Medicii sunt extrem de mulţumiţi de cum evoluează starea lui", a precizat Vlad Huidu, fratele realizatorului TV, citat de mediafax.ro.

"E minunat să îl văd că poate vorbi. Se poarte ridica, vorbeşte, comunică bine cu doctorii şi cu personalul medical. A întrebat de copii", a spus şi Cristina, soţia lui Şerban Huidu.

"Este în continuare la Terapie Intensivă, dar într-o zonă mai liniştită (...) Am fost la el, am făcut nişte glumiţe, e ok. Este o evoluţie extraordinar de bună de ieri până azi. Vorbeşte, face glume, răspunde la glume. Mănâncă, bea, e foarte agitat, se mişcă în continuu şi vrea să se dea jos din pat", a mai declarat Vlad Huidu, citat de mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starea de sănătate a pacientului "s-a ameliorat în mod evident", relata şi Agerpres, care a citat buletinul medical emis duminică de Clinica Universitară de Neurologie din Innsbruck, unde este internat realizatorul de la Prima TV.

Potrivit acestora, Şerban Huidu poate comunica din nou, "stă tot mai mult treaz şi vorbeşte". Mai mult de atât, "Cârcotaşul" n-a avut ieri-dimineaţă nevoie de ajutor pentru a mânca. S-a întâmplat pentru prima dată după internare, precizează medicii. Aceştia au început încă de sâmbătă procesul de trezire din coma indusă artificial. Au apelat la aceasta pentru că este o metodă puţin agresivă pentru creier.

Rămâne deocamdată internat la terapie intensivă

Totuşi, pacientul este încă slăbit şi va mai rămâne câteva zile internat la terapie intensivă, pentru investigaţii suplimentare.

Medicii amintesc că Huidu, în vârstă de 34 de ani, îşi revine după răni care i-au pus viaţa în pericol. De aceea, au mai comunicat ei, pacientul are nevoie de linişte şi va rămâne în continuare sub monitorizare.

Familia realizatorului TV, dar şi colegul său de platou Mihai Găinuşă i-au stat alături în toate aceste zile. Ieri, tatăl lui Huidu a declarat la Realitatea TV că atunci când s-a trezit fiul său a zâmbit "cu zâmbetul său frumos" şi a stat de vorbă cu familia. El a mai spus că Şerban îşi revine treptat şi că medicii sunt optimişti că recuperarea va fi totală.

Colegul său Mihai Găinuşă spune că ceea ce l-a salvat a fost faptul că purta cască. Şi medicii au precizat zilele trecute că datorită faptului că purta o cască de protecţie Şerban Huidu nu a suferit o accidentare mai gravă, chiar fatală.

Pe 29 decembrie, Şerban Huidu, un împătimit al schiatului, aflat în vacanţă cu familia în Austria, a pierdut controlul schiurilor şi s-a lovit de un copac, încercând să evite un copil aflat pe pârtie.

La scurt timp, Huidu a fost internat la spitalul din Innsbruck, unde medicii i-au indus coma artificială. Doctorii austrieci care l-au tratat spun că se confruntă cu sute de astfel de cazuri anual şi că cea mai eficientă metodă de a proteja pacientul este coma artificială.

Medicii neurochirurgi contactaţi de EVZ săptămâna trecută au explicat că starea de comă indusă în care s-a aflat Şerban Huidu este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a obţine o scădere a presiunii intracraniene, rezultate în urma accidentului.

Medicii au renunţat la intervenţia chirurgicală

A doua zi după accidentul suferit de Şerban Huidu, profesorul universitar doctor Erich Schmutzhard de la Spitalul din Innsbruck a decis că nu e necesar ca pacientul să fie supus unei operaţii, pentru că presiunea intracraniană era normală.

O intervenţie chirurgicală ar fi fost necesară pentru scăderea tensiunii intracraniene dacă aceasta nu ar fi fost în limite normale. Tot atunci specialistul a transmis că este optimist privind recuperarea lui Şerban Huidu, dar că aceasta poate să dureze şi câteva săptămâni, odată ce pacientul va fi scos din coma indusă.

"Starea pacientului s-a ameliorat în mod evident. Acesta stă tot mai mult timp treaz, vorbeşte, iar în dimineaţa aceasta (ieri - n.r.) a mâncat." MEDICII AUSTRIECI DE LA SPITALUL DIN INNSBRUCK, comunicat de presă