Semnal de alarmă tras de specialiști. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci așa ceva

Semnal de alarmă tras de specialiști. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci așa ceva Sursa foto: pixabay

Parizerul, crenvuștii sau hot-dogul sunt alimente asupra cărora specialiștii ne atrag atenția. Nu este bine să consumăm astfel de produs deoarece ingredientul lor de bază este slănina, asta în cazurile fericire. Din păcate, pe piețele sărace cum este și România, astfel de preparate conțin pastă MDM, iar cantitatea de carne este extrem de mică.

Specialiștii în nutriție atrag încă o dată atenția consumatorilor de parizer, crenvuști sau hot-dog. Aceste alimente sunt extrem de nocive pentru organism, mai ales cele fabricate din pasta MDM, care ajung în galantarele din România. Cantitatea de carne existente în acestea este aproape inexistentă, însă ingredientele chimice au o listă lungă. Producătorii preferă să reducă costurile, așa că aleg variante alternative care să înlocuiască gustul și culoarea autentică.

Pasta din interiorul alimentelor de acest tip ar trebui să aibă ca ingredient principal slănina, care este în proporție de 70 - 80%, uneori ea ajungând chiar și la 95%. Acesta este cazul fericit, susțin specialiștii. Din păcate, producătorii vor să reducă costurile, așa că apelează la pasta MDM. Aceasta este un amestec de apă și pastă de șorici, piele de pui, tendoane și cartilagii. Lista ingredientelor nu se oprește aici. Pentru a ajuta la topirea grăsimilor în apă, este adăugată o substanță specială.

Parizerul, crenvuștii sau hot-dogul are un conținut extrem de mic de carne. Consistența este obținută cu ajutorul amidonului, iar pentru textură este adăugată soia. Produsul trebuie să fie și aspectuos pentru a atrage clientul, așa că producătorii apelează la carmin pentru culoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru gust, este adăugat „praf de parizer”. Acest praf este, de fapt, un amestec format într-o mică proporție din arome naturale și de sinteză și o mare cantitate de substanțe chimice. Tot pentru un gust mai pronunțat este adăugat și glutamatul de sodiu, care are capacitatea de a stimula creierul să perceapă gustul de câteva sute de ori mai tare decât cel normal. Lactoza și glucoza au rolul de a îndulci ușor amestecul.

Lista de ingrediente nocive nu se oprește aici. În parizer, crenvuști sau hot-dog sunt adăugați conservanții precum nitrituzl de sodiu și nitratul de potasiu. La categoria de antioxidanți avem acidul ascorbic, care are rolul de a simula „prospețimea” produsului final.