UPDATE: Un seism cu magnitudinea 6,4 produs miercuri în sudul statul Filipine a provocat decesul unui copil şi a rănit peste 20 de persoane.

Potrivit informaţiilor pe care autorităţile guvernamentale au început să le primească de pe teren, din insula Mindanao, unde a fost localizat epicentrul seismului, cutremurul a provocat fisuri în structurile unor clădiri şi locuinţe, locuitorii ieşind în grabă din magazine şi birouri, precum şi pene de curent.

“Directorul spitalului nostru a anunţat decesul unui copil în urma seismului”, a precizat Reuel Limbungan, primarul oraşului Tulunan din provincia North Cotabato, într-o declaraţie pentru postul de radio DZMM. Alte două persoane au fost rănite, a menţionat acesta.

În oraşul Magsaysay, din provincia învecinată Davao del Sur, 20 de persoane au fost rănite de fragmente de moloz prăbuşite şi de piese de mobilier dărâmate, a declarat pentru DZMM Anthony Allada, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

“Multe locuinţe au fost distruse în totalitate… O altă persoană este în stare gravă”, a mai spus Allada.

Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului şi se confruntă deseori cu mişcări telurice.

Știrea inițială: Cutremurul s-a produs la o distanţă de 69 de kilometri nord-vest faţă de oraşul General Santos din insula Mindanao, Filipine, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), citatează presa internațională.

Nu sunt aşteptate valuri distructive de tip tsunami în Oceanul Pacific după acest cutremur, a cărui magnitudine a fost estimată iniţial la 6,7, a anunţat Centrul de avertizare în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii.

Seismul a fost resimțit și în orașul Davo, scrie Reuters.