Florin Segărceanu: "Am fost ameninţaţi cu moartea la Quito!"

Florin Segărceanu: "Am fost ameninţaţi cu moartea la Quito!"

Florin Segărceanu, fostul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis, povesteşte întâmplări incredibile de la precedenta confruntare cu Ecuador.

Echipa naţională de Cupa Davis joacă în acest sfârşit de săptămână, pe teren propriu, contra Ecuadorului, meciul contând pentru promovarea în Grupa Mondială. Lupta va fi găzduită de arena din incinta Centrului Naţional de Tenis.

Primul joc va avea loc astăzi, de la ora 11.30, şi îi va aduce faţă în faţă pe Victor Hănescu (locul 54 ATP) şi pe Ivan Endara (poziţia 408 ATP). Cea de-a doua confruntare se va juca tot azi, între Giovanni Lapentti (locul 153 ATP) şi Adrian Ungur (poziţia 130 ATP).

Mâine, de la ora 12.00, se va juca partida de dublu, între Victor Hănescu/Horia Tecău şi Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti. Duminică, în ultima zi a disputei, vor avea loc partidele Victor Hănescu - Giovanni Lapentti şi Adrian Ungur - Ivan Endara. Toate partidele vor fi transmise de TVR 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Horia Tecău aproape că şi-a spart capul de bucurie"

România a mai jucat împotriva Ecuadorului în 2003, când a învins, dramatic, cu 3-2. Partidele au avut loc la Quito, capitala statului sud-american, şi a rămas în istorie prin mai multe recorduri: a fost cel mai lung meci din istoria modernă a Cupei Davis (21 de ore şi 37 de minute), s-au jucat cele mai multe seturi de la introducerea tie-break-ului (25) şi cele mai multe game-uri (281). Protagoniştii acelei dispute au fost Victor Hănescu, Horia Tecău, Florin Mergea şi Răzvan Sabău.

Florin Segărceanu era atunci căpitan-nejucător şi îşi aminteşte de problemele pe care le-a avut la Quito. "Oraşul se află la mare altitudine (2.800 de metri), iar în primele zile simţeam că ne sufocăm. Nu puteam respira normal. Ne-am obişnuit până la urmă, iar băieţii au răspuns bine la efort. Marea problemă au fost spectatorii. Era un public fierbinte rău! Mai apropiat de fotbal decât de tenis. Se manifestau extrem de zgomotos. Am fost ameninţaţi cu moartea la Quito! La ultimul joc, cel al lui Răzvan Sabău cu Giovanni Lapentti, ziceau că nu scăpăm cu viaţă! Îmi era teamă. Eu eram aproape de spectatori şi înţelegeam ce spuneau", ne-a povestit Segărceanu.

Jucătorii noştri nu s-au putut bucura în voie după acea partidă. "Ne era cam frică să ieşim din hotel. Am fost la un club şi am jucat golf. Am mers şi la piscină. Îmi aduc aminte de Horia Tecău, care, în euforia momentului, după ce sărbătorisem cu câteva beri, a sărit în piscină şi s-a zgâriat la cap!", mai spune Segărceanu.

Românii au avut, în acele zile petrecute la Quito, şi probleme digestive. "Cred că a fost din cauza alimentaţiei. Nu spun că a fost ceva premeditat. Am stat la un hotel serios, Hilton, nu cred că se dedau la astfel de practici. Cel mai rău a fost maseurul nostru, care a stat în spital două zile din cauza problemelor digestive", a afirmat Segărceanu. "Îmi amintesc de Horia Tecău, care, în euforia momentului, după ce sărbătorisem cu câteva beri, a sărit în piscină şi s-a zgâriat la cap!“, FLORIN SEGĂRCEANU, fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis