Reprezentanții Secției mai fac un apel la politicieni și persoane publice să aibă o atitudine rezervată cu privire la punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi.
 
Fosta șefă a DNA a declarat, miercuri seară, că citarea la Parchet este o acțiune ca aceasta să fie împiedicată în a obține funcția de procuror-șef al Parchetului European.
 
Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat în această seară ca a fost pusă sub acuzare de Secția de investigare a magistraților.
 
„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.
 
La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.”, a declarat Laura Kovesi, la Europa FM.