Sfaturi pentru bugetari! Președintele  Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, i-a învățat pe angajații care lucrează la stat cum pot folosi mai eficient  voucherele de vacanță primite anul acesta.

  „Puțini români știu că putem împărți suma aceea de 1.450 de lei sau 1.900 de lei, în anumite cazuri, în mai multe sejururi, în mai multe minivacanțe. Nu ne obligă nimeni să cheltuim întreaga sumă o singură dată”, a spus Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, anunță radioconstanta.ro.

Legst de perioada în care pot fi utilizate voucherele de vacanță primite anul acesta, Corina Martin spune că pot fi folosite până în ultima zi a valabilității lor.

„De asemenea, puțini români știu că tichetele de vacanță pot fi folosite până în ultima zi a valabilității lor pentru a cumpăra vacanțe chiar și în 2020! Așadar, dacă veniți cu tichetele la o agenție de turism, chiar și în ultima zi în care ele mai sunt valabile, pot fi cumpărate vacanțe pentru 2020 – în februarie, aprilie, septembrie etc. Ele nu expiră decât în situația în care ne ducem cu ele să ne cazăm direct la recepția unui hotel după dată limită”, spune  Corina Martin, anunță romaniatv.net

Voucherele de vacanță pot fi folosite și în alte scopuri în afară de achitarea cazării

„Un alt lucru extrem de important de știut este că agenția de turism poate îngloba în vacanța sau minivacanța noastră nu doar cazare, ci și servicii de masă, și servicii de agrement de genul intrare la cetatea Râșnov, vizită la castelul lui Dracula, bilet de avion Constanța – Cluj, de exemplu, adică transport. Sau croazieră de o zi în Delta Dunării, fără cazare și să avem parte de croazieră, de prânz pescăresc, de vizită la cetatea Histria, sau bilet la Seară Dobrogeană sau la Nerversea, ori Untold sau la orice alt eveniment. Agenția de turism compune acest pachet și numai la agenție putem, practic, să introducem toate aceste servicii pe care, da, le putem achita cu vouchere de vacanță”, afirmă președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

„Nu putem plăti direct cu tichetul de vacanță nici biletul de avion, nici biletul pentru telegondolă, nu putem să mâncăm cu voucherele! Este o întrebare care ni se pune foarte, foarte, foarte des! La nici unul, dacă mergem cu tichetele direct la restaurant! La oricare, dacă mergem cu tichetele la agenția de turism. Absolut orice, dar numai prin agenția de turism!”, mai spune Corina Martin.

Te-ar putea interesa și: