Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea secretarului de stat pe problemele revoluţionarilor, Emilian Cutean, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru corupţie. Decizia judecătoriei nu este definitivă şi irevocabilă. Cea de-a doua persoană trimisă de DNA în judecată în dosar, Mihaela Daniela Sbârcea, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Emilian Cutean a fost trimis în judecată, în 2006, alături de Mihaela Daniela Sbârcea, sub acuzaţia de efectuare a unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi abuz în serviciu.

Cutean a fost acuzat de promovarea unei hotărâri de guvern prin care s-ar fi dirijat trei miliarde de lei vechi către Asociaţia "Club 22", organizaţie înfiinţată şi condusă de el. "Club 22" a primit banii în cadrul programului "15 ani de la Revoluţia Română", un program comemorativ aprobat de HG 2213, din 9 decembrie 2004.  

El a semnat ordinele prin care se făceau plăţile pentru "Club 22" după data de 20 decembrie 2004, când acesta părăsise deja postul asigurat de guvernarea PSD. Două miliarde de lei au fost virate asociaţiei în 22 decembrie 2004, restul fiind livrat în două tranşe semnate pe 23 şi 28 decembrie 2004.