Evenimentul Zilei > Actualitate > Secretarul Apărării din SUA, Charles Timothy Hagel, invitat să viziteze România
Secretarul Apărării din SUA, Charles Timothy Hagel, invitat să viziteze România

Secretarul Apărării din SUA, Charles Timothy Hagel, invitat să viziteze România

Invitația a fost lansată din octombrie anul trecut cu prilejul vizitei în SUA a ministrului român al Apărării, Mircea Dușa, iar "detaliile posibilei vizite vor fi stabilite pe cale diplomatică şi vor fi comunicate oficial", a informat astăzi Ministerul Apărării Naționale

"În cadrul vizitei efectuate în Statele Unite ale Americii în luna octombrie 2013, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a adresat o invitaţie secretarului de stat al apărării, Charles Timothy Hagel, de a efectua o vizită în România. Detaliile posibilei vizite vor fi stabilite pe cale diplomatică şi vor fi comunicate oficial", se arată într-un comunicat remis, joi, redacției Evenimentul zilei.
În cadrul vizitei oficiale din SUA, care a avut loc în luna octombrie, Mircea Duşa a purtat discuţii atât cu omologul american, Charles Timothy Hagel, cât şi cu Rose Gottemoeller, subsecretar de stat în exerciţiu pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, dar şi cu Frank Rose, adjunct al asistentului secretarului pentru spaţiu şi politica de apărare.
Ministrul român al Apărării s-a întâlnit şi cu preşedintele Comisiei de apărare din Camera Reprezentanţilor, Buck McKeon, şi preşedintele Departamentului Afaceri Strategice din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers. "Domnul Hagel este un admirator al României. Îmi aduc aminte că în anii 2003 – 2004 a făcut un lobby serios pentru ca România să fie primită în NATO şi de aceea i-am adresat invitaţia să facă o vizită oficială în cursul anului viitor, cu ocazia manifestărilor pe care le vom organiza la zece ani de la intrarea României în NATO", declara pentru Agerpres ministrul Mircea Duşa. În SUA, Mircea Dușa a dezbătut subiecte precum scutul antirachetă de la Deveselu, retragerea militarilor din Afganistan, dar şi dotarea Forţelor Aeriene Române cu avioane de tip F 16.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: