Evenimentul Zilei > International > Omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, implicat într-un SCANDAL în Statele Unite. SECRETUL care a dus la DEMISIA lui Broidy
Omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, implicat într-un SCANDAL în Statele Unite. SECRETUL care a dus la DEMISIA lui Broidy

Omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, implicat într-un SCANDAL în Statele Unite. SECRETUL care a dus la DEMISIA lui Broidy

Republicanul Elliot Broidy a demisionat, vineri, din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național, a declarat pentru Wall Street Journal o sursa apropiată acestuia, după ce publicația americană a dezvăluit că Broidy a acceptat să plătească 1, 6 milioane de dolari unui fost model Playboy după ce a lăsat-o însărcinată.

Afacerea a fost negociată la sfârșitul anului 2017 de Michael Cohen, unul din avocații președintelui Donald Trump, care activează de asemenea în Comitetul Național Republican. Cohen ar fi rămas în funcție, mai transmite Wall Street Journal.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România, potrivit jurnaliștilor de la www.g4media.ro.

Mai mult, potrivit surselor citate, la 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm. G4Media.ro a scris pe larg despre conexiunile lui Broidy în România cu omul de afaceri Cristian Burci și interesele acestora în obținerea unor importante contracte militare.

Politico scrie despre acest scandal și amintește că Broidy (62) este un investitor din Los Angeles și un personaj influent în partidul republican, care a reușit să adune sute de mii de dolari pentru candidații GOP (Great Old Party, denumirea partidului republican) de-a lungul timpului.

Politico mai amintește că Broidy a fost în centrul unor controverse în ultimele luni, fiind acuzat că a încercat să negocieze un onorariu de mai multe milioane de dolari pentru a convinge guvernul american să oprească o investigație în ce privește un fond de investiții malaezian.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.