MGM continuă seria dedicată legendelor de la Hollywood. De data aceasta, e vorba despre documentarul "Burt Lancaster – Temerarul". Celebrul actor, poreclit de jurnalişti "Domnul Muşchi şi Dinţi" din pricina fizicului său, şi-a început cariera artistică într- o trupa de circ. Un accident l-a făcut să renunţe însă.

Atent cu rolurile acceptate

Primul lui rol în cinema a fost în "A Sound of Hunting" (în care n-a avut prea mult succes) şi a continuat cu "The Killers". Datorită fizicului impresionant, al glasului plăcut, al dicţiei impecabile şi al manierelor elegante, a fost ofertat rapid cu multe roluri.

În 1953, a jucat alături de Deborah Kerr în "De aici în eternitate" (rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar) şi a refuzat o continuare după "Ben Hur" (şi milionul de dolari oferit). A refuzat şi rolul principal din "Patton" şi pe cel al lui Vito Corleone din "Naşul", rămânând în istoria filmului pentru rolurile din "The Rainmaker", "The Devil’s Disciple", "Ghepardul", "Păsărarul din Alcatraz" (nominalizat la Oscar), "Procesul de la Nurnberg" şi "Atlantic City" (nominalizat la Oscar).

Un bărbat excentric adus pe calea cea bună

De la ora 22.00, MGM va difuza filmul "Elmer Gantry" (SUA, 1960), regizat de Richard Brooks, după romanul lui Sinclair Lewis. Producţia a fost laureată cu trei Premii Oscar (din cinci nominalizări), la categoriile Cel mai bun actor în rol principal (Burt Lancaster), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Shirley Jones) şi Cea mai bună adaptare a unui scenariu (Richard Brooks).

Povestea se desfăşoară în jurul personajului Elmer Gantry (interpretat de Burt Lancaster), un bărbat excentric, care o întâlneşte pe sora Sharon Falconer (Jean Simmons), o femeie predicator, şi reuşeşte să-şi schimbe modul de a trăi. Din distribuţie mai fac parte Arthur Kennedy şi Patti Page.

<object width="560" height="445"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xU2_1OgFSWY?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xU2_1OgFSWY?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="445"></embed></object>