În Caracal fac legea clanurile interlope. Clanurile, acolo, sunt structurate acolo de multă vreme: «Oacă», «Vacă» și «Codiță». Nu s-a luat niciun fel de măsură niciodată împotriva lor. Aceste clanuri nu vor acționa fără sprijinul Poliției, fără implicarea lor directă”, a spus Sorin Ovidiu Bălan la Antena 3.

Întrebat de moderatoare despre acest „ajutor”, jurnalistul a revenit asupra declarației și chiar a întărit-o: „Nu sunt ajutați de polițiștii, ei sunt implicați. Deci nu ajutor, implicați!”.

Acesta a continuat și a dezvăluit metodele prin care clanurile de traficanți de persoane își „culeg” victimele.

Aceste clanuri au trei metode, ele se ocupă cu traficul de carne vie: racolarea de fete și trecerea lor peste graniță pentru prostituție. În general ajung în Spania și Italia, dar mai nou și în Germania.  Sunt unii băieți tip Romeo de care fetele se îndrăgostesc, pleacă cu ei în străinătate și ajung la produs. Cea de-a doua varianta este scoaterea unor fete care sunt minore. Aceștia în colaborare cu polițiști de la Evidența Populației le falsifică cărți de identitate, iar a treia variantă este cea în care fetele vor de bunăvoie să meargă să facă prostituție”, a dezvăluit Bălan.

Ziaristul de investigație a oferit și o informație bombă: „Vila fostului șef al Poliției Caracal, pe nume Mirea este pe terenul unuia dintre capii clanurilor interlope, și anume, Oacă”.

Pentru final, Sorin Ovidiu Bălan și-a prezentat concluziile și susține că polițiștii tergiversează intenționat ancheta. „Cred că trebuie și-o anchetă care să explice cum de nouă zile s-a tergiversat și s-a făcut acest spectacol de sunet și lumină cu cercul de turism, care umbla ba pe malul Oltului, ba pe malul Dunării. De ce l-au adus la București când niște leziuni minore pot fi constatate de orice medic legist. Cineva a fost programat, a vrut să tragă de timp încă de joi seara, de când s-a ajuns la poarta nemernicului ăstuia. Cine a instrumentat cu bună știință greșit. Cu bună știință s-a făcut haosul ăsta, pentru că nu se poate să faci asemenea greșeli în lanț. Procurori care nu știu legea, care nu știu norme elementare de drept, care se predau în prima săptămână în anul întâi”, a conchis jurnalistul.

Te-ar putea interesa și: