Evenimentul Zilei > Actualitate > Abonamentul cu călătorii nelimitate la metrou va costa 50 de lei
Abonamentul cu călătorii nelimitate la metrou va costa 50 de lei

Abonamentul cu călătorii nelimitate la metrou va costa 50 de lei

De la 15 septembrie, preţul unei călătorii cu metroul sau cu trenul va fi mai mare, în medie, cu 8%. Mai precis, tarifele pentru cartelele cu mai puţine călătorii va fi ''ajustat mai mult'', a declarat pentru evz.ro Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.

De exemplu, dacă acum pentru o cartelă cu 2 călătorii, un călător scoate din buzunar 2,5 lei, după scumpire va plăti 3 lei, chiar dacă tariful ajustat cu procentul de 8% este de 2,7%.

O cartelă cu 10 călătorii va costa 9 lei faţă de 8 lei, cât costă în prezent.

”Noutatea” pregătită de Metrorex călătorilor este noul tip de abonament lunar. Astfel, pentru un abonament lunar cu un număr de 60 de călătorii, clientul va plăti 27 de lei. Pentru un abonament fără limită în ceea ce priveşte numărul de călătorii clientul va plăti suma de 50 de lei, începând cu 15 septembrie 2010.
Noutatea- abonamentul săptămânal

De la aceeaşi dată va fi introdus şi abonamentul săptămânal, care va costa 15 lei, precum şi un abonament de weekend, fără limită de călătorii. Tariful va fi de 6 lei.

Vestea bună este că bucureştenii îşi pot prelungi abonamentele, astfel încât să mai amâne plata noilor tarife. Dacă angajaţii Metrorex sau cei de la centrele de abonamente RATB refuză să elibereze noi abonamente la preţul vechi, acest fapt reprezintă un abuz, a explicat Gheorghe Udrişte.

Pentru a aduna mai mulţi bani în bugetele unor companii care înregistrează pierderi,  cum sunt CFR Călători şi Metrorex, Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va creşte tarifele practicate de acestea. De asemenea, şi tarifele afişate de CFR Marfă, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vor creşte în curând.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: