Evenimentul Zilei > Social > Se schimbă istoria! S-au găsit texte fabuloase din timpul lui Hristos
Se schimbă istoria! S-au găsit texte fabuloase din timpul lui Hristos

Se schimbă istoria! S-au găsit texte fabuloase din timpul lui Hristos

Descoperire de senzație în Israel. Un pergament biblic vechi de 2.000 de ani a fost dezgropat din deșertul Iudeii, anunță Autoritatea pentru Antichități din Israel.

Se schimbă istoria! Descoperirea este prima de acest gen din ultimele decenii. Ultimele manuscrise găsite pe teritoriul actualului stat evreu sunt cele de la Marea Moartă (anii 40 ai secolului trecut).

Se schimbă istoria!

Recent, specialiștii israelieni au găsit zeci de bucăți de pergamente găsite într-o peșteră din deșertul Iudeii. Fragmentele au fost descoperite în timpul unei operațiuni de salvare organiate de Israel Antiquities Authority în cooperare cu Departamentul de Arheologie al Administrației civile.


Rusia și China cumpără o țară NATO pe bucăți. Ce se ascunde în spatele strategiei


Pergamentul e scris în greacă, dar numele lui Dumnezeu apare în paleo-ebraică. Specialiștii spun că pergamentul conține pasaje din profeții minori, inclusiv Nahum.

Se schimbă istoria! Au găsit scheletul unui copil!

Pe lângă manuscris, în peștera respectivă au fost făcute și alte descoperiri importante. E vorba de o mulțime de monede din timpul răscoalei conduse de Bar Kochba împotriva romanilor.
S-a găsit, de asemenea, scheletul unui copil pe care specialiștii l-au datat la aproximativ 6.000 de ani,. Într-o altă parte a peșterii a ost găsit un coș excepțional de bine conservat. Experții spun că ar putea fi cel mai vechi artefact de acest fel descoperit vreodată. Specailiștii spun că acest coș a fost împletit cu 10 000 de ani în urmă.

„Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le faceți: spuneți-vă unii altora adevărul, faceți dreptate adevărată și deplină la porțile voastre. Și nu faceți rău unul împotriva celuilalt. Nu iubiți mărturia mincinoasă, pentru că toate acestea sunt lucruri pe care le urăsc – spune Domnul ”, scrie pe unul dintre fragmente, care pare a i un extras din cartea biblică a lui Zaharia.


Amenințarea vine din adâncul Pământului. Iranul îngrozește lumea!


„Scopul acestei inițiative naționale este de a salva aceste rare și importante obiecte de patrimoniu din ghearele tâlharilor”, a declarat directorul IAA Israel într-un comunicat de presă.

Se schimbă istoria! Arhelogii cer mai mulți bani!

„Fragmentele recent descoperite sunt un apel către stat să se trezească. Trebuie alocate resurse pentru finalizarea acestei operațiuni extrem de importante din punct de vedere istoric. Trebuie să ne asigurăm că recuperăm toate obiectele care nu au fost încă descoperite în peșteri, înainte ca hoții să o facă. Unele lucruri sunt de o valoare inestimabilă. ”
Peștera, cunoscută sub numele de „Peștera Groazei” din Nahal Hever din rezervația deșertului Iudeii, se află la aproximativ 80 de metri sub vârful stâncii și poate fi accesată doar prin coborâre în rapel, scrie Jerusalem Post.

Expansionismul ruso-chinez, la apogeu! Cumpără o țară NATO pe bucăți!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.