Iată cum europenii ies la viață după periaoda de blocare, ca dovadă că de la 1 iulie se vor redeschide  bordelurile și localurile pentru lucrătorii sexuali.

Aşadar, Austria permite redeschiderea bordelurilor la 1 iulie și discută modalitățile de implementare a noilor măsuri stricte de igienă cu lucrătorii sexuali. Iar ministerul Sănătății din Austria a confirmat că se va putea reîncepe activitatea începând de miercurea viitoare.

Mai mult, de luni 15 iunie, măștile de față nu mai sunt necesare la cumpărături, deși rămân obligatorii în transportul public, a mai anunţat oficialii austrieci.

Austria a fost una dintre primele țări care a relaxat blocarea. Ministrul Sănătății a declarat că redeschiderea magazinelor mici la jumătatea lunii aprilie nu a provocat noi  cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar  frontierele au fost acum redeschise cu toți vecinii.

În Austria sunt înregistrați aproximativ 8.000 de lucrători sexuali. Aceștia au fost extrem de afectați din cauza crizei corona deși aveau dreptul la beneficii din fondul de ajutor acordat de guvernul Austriei, ca angajați independenți.

Vestea că se redeschid bordelurile a fost apreciată

”Salutăm faptul că munca sexuală este permisă din nou”, a declarat Eva van Rahden, șefa centrului de consiliere pentru lucrătorii sexuali ”Sophie” de la Volkshilfe Viena. ”Unele femei au deja programări cu clienții”, a mai spus van Rahden.

Reprezentanții centrului ”Sophie” au recunoscut, de asemenea, că ocazional unii dintre lucrătorii sexuali au continuat să lucreze pe străzi, în ciuda interdicției, chiar dacă nu exista o anumită securitate. ”Dar știm de la o mulțime de femei că au luat regulamentul în serios și l-au urmat”, a spus van Rahden.

Începând cu 8 iunie, la Viena, Austria Inferioară și Burgenland au loc din nou examene medicale obligatorii și ambulatorii pentru lucrătorii sexuali. Ele sunt deja efectuate în Austria Inferioară și Burgenland, a declarat Van Rahden într-un interviu.

Aproximativ 3.500 de lucrători sexuali sunt înregistrați la Viena. O parte din teste trebuie repetate la fiecare șase săptămâni, iar testele de sânge pentru sifilis și HIV trebuie efectuate la fiecare douăsprezece săptămâni, informează ziarulromanesc.