Testul reprezintă un pas important pentru Virgin Orbit, compania investind masiv în resurse și oameni, în ultimii cinci ani pentru a dezvolta un sistem de lansare a rachetelor din aer. Mai exact, acest sistem va folosi un avion Boeing 747 modificat, „Cosmic Girl,” pe care va fi amplasată racheta LaunchOne.

Savanții au explicat faptul că această rachetă poate să transporte pe orbita Terrei o încărcătură de până la 500 de kilograme. Prima fază a lansării rachetei va fi asigurat de către „Cosmic Girl” până la altitudinea de 10.700 metri, urmând ca apoi sistemele de propulsie ale rachetei să asigure restul ascensiunii, informează site-ul descopera.ro.

În ultimii ani, „Cosmic Girl” și „LauncherOne” au fost folosite într-o serie de teste dar este prima dată când motoarele rachetei vor fi aprinse. Cercetătorii care au lucrat la această rachetă sunt conștienți că există posibilitatea ca aceasta să nu ajungă pe orbită în timpul acestui test.

„Ne vom continua misiunea atât timp cât putem”, au explicat oficialii companiei. „Cu cât testul LauncherOne durează mai mult, cu atât vom putea colecta mai multe date. Dacă sfidăm șansele și devenim una dintre acele echipe care finalizează  o misiune la prima încercare, vom implementa o sarcină utilă de testare pe o orbită și după ce ne vom obține datele o să coborâm racheta de pe orbită”.