Vicepreședintele PNL București a atras atenția că astăzi un accident major în sistemul de termoficare ar putea lăsa întreg Bucureștiul fară caldură. Pentru această situație ar fi responsabilă Primăria Capitalei, din cauza căreia pierderea de energie termică se apropie de 20 %, ideal fiind ca procentul să nu depășească 4-5 %. Lipsa concurenței pe piața de energie termică reprezintă o altă problemă cu care se confruntă România, în general, nu doar Bucureștiul. Canditatul intern al PNL-ului a acuzat faptul că interesele politice sunt puse deasupra intereselor cetățenilor.

„Firea e un Dragnea mai mic. Dragnea vrea controlul economiei de stat prin Fondul Suveran, Firea vrea controlul Bucureștiului prin compania energetică integrată care să preia și producția de energie termică. Vorbind despre căldura bucureștenilor, PSD-ul spune ”vă dăm, vă asigurăm”. Adevărul este că PSD-ul nici nu dă, nici nu asigură. PSD-ul doar distruge și compromite șansa bucureștenilor de a beneficia de un sistem performant, chibzuit și eficient economic care să le asigure căldura și apa caldă”, a declarat Gabriel Dumitrașcu, la sediul PNL din Aleea Modrogan.

Printre soluțiile propuse de posibilul candidat PNL la Primăria Capitalei, Gabriel Dumitrașcu, se numără regândirea pieței energiei termice din București în așa fel încât să fie eliminat monopolul deținut de RADET și ELCEN. O piață competitivă ar conduce către creșterea eficienței tehnologice a producției și a furnizării căldurii în casele bucureștenilor.

„Ne aflăm într-o situație excepțională și tocmai de aceea, propun Primarului General să creeze o celulă de criză din care să facă parte și specialiști externi, alături de oameni din structurile administrației, în care să dezbatem și să decidem cât mai repede soluții și un plan de acțiuni pentru a putea să le implementăm”, a încheiat vicepreședintele PNL București.

Te-ar putea interesa și: