Evenimentul Zilei > Social > Se ieftinesc vacanțele pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de patru stele
Se ieftinesc vacanțele pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de patru stele

Se ieftinesc vacanțele pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de patru stele

Vârful de sezon pe litoral se încheie în acest weekend, iar hotelierii vin cu ofertele de toamnă.

Astfel, vacanțele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu 20%, în medie, începând cu data de 23 august, pentru ca după 1 septembrie tarifele să mai scadă încă o dată, urmând să fie cu 40-50%, în medie, mai mici decât cele practicateîn acest moment de hotelieri, potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA).

Vârful de sezon pe litoralul românesc se încheie în acest weekend, urmând ca din 23 august tarifele hotelurilor să scadă, în medie, cu 20%, fie că este vorba de structuri de cinci stele, de patru, de trei, de două sau de o stea. Un alt prag de reduceri pe litoral va fi la 1 septembrie, când vacanțele vor fi cu 40-50% mai ieftine decât în acest moment.

Din 23 august, o cameră dublă într-un hotel de patru stele din Mamaia va putea fi închiriată cu prețuri pornindde la 400 de lei pe noapte, un hotel de trei stele va avea tariful pe cameră începând de la 250 de lei pe noapte, iar unul de două stele, de la 220 de lei. De la 1 septembrie, turiștii care vor să se cazeze la 4 stele în Mamaia vor plăti începând de la 242 de lei cameradublă pe noapte, la 3 stele, de la 150 de lei, iar un hotel de două stele va putea fi închiriat cu 114 lei camera pe noapte.

 Sunt hoteluri care practică chiar și tarife mai mici decât acestea, iar prin programul „Litoralul pentru toți”, care începe în septembrie, vor fi, de asemenea, tarife mai mici, însă pachetele care sunt scoase la vânzare includ sejururi decinci nopți.

„Tarifele mici și vremea foarte bună care se anunță în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarealună litoralul va avea în continuare turiști. Sunt mulți care au așteptat aceste reduceri. Din anii trecuți am observat căpână pe data de 15 septembrie turiștii au considerat că este sezon estival și litoralul a fost plin. Chiar și după aceastădată ne așteptăm să vină turiști care vor să evite aglomerația din sezon și să profite de cele mai mici tarife din an”, adeclarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.