Se desfiinţează "puşcăria" din Ghencea

Se desfiinţează "puşcăria" din Ghencea

Oficialii "roş-albaştrilor" au decis să dărâme gardurile de protecţie din jurul terenului, care fuseseră înălţate anul trecut la 2,60 metri.

Conducătorii clubului Steaua au decis să renunţe la gardurile de protecţie din jurul terenului de joc de pe stadionul din Ghencea. Acestea au fost ridicate anul trecut şi dădeau arenei imaginea unei puşcării.

Ideea i-a aparţinut lui Victor Piţurcă, noul manager general al clubului, care încearcă să readucă lucrurile la normal în Ghencea. "Pentru o mai bună vizibilitate a meciurilor disputate de echipa noastră pe teren propriu, mâine (n.r. - azi) încep la stadionul Ghencea lucrările de înlăturare a gardurilor suplimentare montate în sezonul 2009-2010 la tribuna I şi tribuna a II-a", au anunţat ieri şefii "roş-albaştrilor", pe site-ul oficial al clubului. Dorinţa steliştilor este: " (...) să rămână doar garduri de circa 80 de centimetri înălţime, exact ca pe stadioanele din Marea Britanie".

Gardurile de la peluze, acolo unde stau facţiunile dure ale galeriei, vor fi păstrate deocamdată, deoarece există antecedente grave provocate de suporteri care au pătruns, în mai multe rânduri, pe teren.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au vrut să pună sârmă ghimpată la peluze!

Steaua a decis să transforme propriul teren de joc într-o fortăreaţă în urmă cu mai puţin de un an.

Aflat în plin război cu suporterii, Gigi Becali, patronul clubului, le-a ordonat atunci angajaţilor să construiască garduri duble, aflate la o distanţă de circa un metru unul de celălalt şi care au o înălţime de 2,60 metri. Ordinul absurd a fost îndeplinit îndată. Becali a susţinut că a plătit 100.000 de euro pentru "securizarea" terenului.

"Vor fi înălţate gardurile şi va fi făcut ca la puşcărie. Cu sârmă ghimpată la peluze. La tribune nu voi pune sârmă ghimpată, pentru că îi respect pe suporteri. Dar mi-e frică de vagabonzii care ar putea merge acolo şi voi face două rânduri de gard", spunea Gigi Becali, în august 2009.

Hagi: "E o imagine cruntă"

Totul n-a fost însă decât o încercare a lui Becali de a-i intimida pe suporterii care aveau curajul să-l conteste. Acestei măsuri i-au urmat altele şi mai absurde, precum interzicerile ile gale şi diverse ameninţări. Gică Hagi a rămas stupefiat de imaginea stadionului unde scrisese pagini de aur din istoria Stelei şi a echipei naţionale. "Cum a ajuns stadionul Steaua... E o imagine cruntă. Gardurile acelea sunt ca la puş cărie", declara "Regele" anul trecut.

11 luni au trecut de când pe stadionul din Ghencea au fost montate gardurile de protecţie care au dat arenei imaginea unui lagăr de concentrare

PETRECĂREŢII LOVESC DIN NOU

Toja şi Tănase au făcut cărare spre cluburi

Disciplina de fier pe care Victor Piţurcă le-a solicitat-o elevilor săi a rămas o cerinţă "facultativă" pentru petrecăreţii cu experienţă din Ghencea. Conform "Cancan", columbianul Juan Carlos Toja şi "Dodel" Tănase n-au ţinut cont de avertismentele noului antrenor şi au făcut ce au ştiut mai bine când s-au întors din al doilea cantonament din Austria.

Cei doi s-au distrat pe cinste în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club bucureştean. Martorii oculari susţin că fotbaliştii au împărţit "frăţeşte" o sticlă cu votcă şi au plecat spre case târziu după miezul nopţii.