Potrivit unor surse, viitorul Biroul Permanent Național va fi format din preşedinte executiv, secretar general, patru prim-vicepreşedinţi – din care una va fi o femeie –  şi 14 vicepreşedinţi (din care cinci vor fi femei). De asemenea, din BPN vor face parte preşedintele PES Activis, preşedintele TSD, preşedintele OFSD, precum şi şeful organizaţiei de pensionari.  
 
Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida pentru o funcţie de vicepreşedinte Marian Oprişan, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. De asemenea, potrivit unor surse, în cursa pentru funcţia de preşedinte executiv se va înscrie Valeriu Zgonea, iar pentru cea de secretar general ar urma să îşi anunţe candidatura Marian Neacşu, actualul lider de grup al deputaţilor PSD. 
 
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ales în funcţia de preşedinte al partidului, a declarat duminică seara, după scrutinul intern, că nu va avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele luate. 
 
"Vreau să îi asigur pe toţi că nu voi avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele pe care le-am luat", a spus Dragnea. 
 
El a precizat ca la Congresul extraordinar din 18 octombrie va spune "lucrurile mai apăsat". 
 
Dragnea a mai declarat că la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de luni va propune ca în Statut să se introducă o prevedere potrivit căreia preşedinţii de organizaţie să fie aleşi de toţi membrii organizaţiei respective aşa cum preşedintele partidului este ales de toţi membrii. 
 
El a adăugat că va propune, de asemenea, colegilor din CExN să fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consilieri locali să fie validată sau invalidată de către cetăţeni printr-o consultare populară largă. 
 
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, a anunţat duminică seara că la scrutinul intern au participat 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, adică 81,23%. 
 
"S-au evidenţiat judeţele Olt, Teleorman, Maramureş, Ialomiţa, Gorj, Galaţi, Dolj, iar judeţele în care a fost o prezenţă mai slabă au fost Bacău, Cluj, Vâlcea. În această seară vom centraliza din aceste voturi câte s-au exprimat cu 'da' câte cu 'nu' şi câte au fost nule, iar dimineaţă vom avea probabil rezultatele finale. La Bucureşti am avut o prezenţă foarte bună, aproximativ de 85%, iar din Diaspora şi Republica Moldova au votat 1.600 de colegi, adică 70%", a spus Iordache. 
 
Pentru prima dată, preşedintele PSD nu a fost votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid, în jur de 531.000, să-şi aleagă liderul. Liviu Dragnea a fost singurul candidat la şefia PSD.