Editura Evenimentul si Capital

Scrumbia de Dunăre afumată, în patrimoniul culinar european

Autor: | | 0 Comentarii | 130 Vizualizari

Scrumbia de Dunăre afumată, un produs deltaic, a intrat, de ieri, în patrimoniul culinar european, potrivit unei decizii a Comisiei Europene.

Este astfel reconfirmată la nivel european, reputația și tradiția culinară de zeci de ani a industriei tulcene de prelucrare a peștelui. Din 3 decembrie 2018, Asociația RO-PESCADOR din Tulcea poate adăuga, pentru informarea consumatorilor, pe eticheta produsului scrumbia de Dunăre afumată și marca IGP - Indicație Geografică Protejată.

Produsă prin practici tradiționale moștenite de la comunitățile locale de pescari, tradiții menționate și de Grigore Antipa, scrumbia de Dunăre este afumată la rece (nu la cald), ceea ce îi conferă savoare și aromă speciale, prin arderea de așchii de lemn.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI