Scrumbia de Dunăre afumată, în patrimoniul culinar european

Scrumbia de Dunăre afumată, în patrimoniul culinar european

Scrumbia de Dunăre afumată, un produs deltaic, a intrat, de ieri, în patrimoniul culinar european, potrivit unei decizii a Comisiei Europene.

Este astfel reconfirmată la nivel european, reputația și tradiția culinară de zeci de ani a industriei tulcene de prelucrare a peștelui. Din 3 decembrie 2018, Asociația RO-PESCADOR din Tulcea poate adăuga, pentru informarea consumatorilor, pe eticheta produsului scrumbia de Dunăre afumată și marca IGP - Indicație Geografică Protejată.

Produsă prin practici tradiționale moștenite de la comunitățile locale de pescari, tradiții menționate și de Grigore Antipa, scrumbia de Dunăre este afumată la rece (nu la cald), ceea ce îi conferă savoare și aromă speciale, prin arderea de așchii de lemn.

 

Ne puteți urmări și pe Google News