Editura Evenimentul si Capital

La școală: Telefoanele mobile, interzise. Uniformele nu mai sunt obligatorii

Autor: | | 1 Comentarii | 1207 Vizualizari

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a emis un ordin prin care schimbă regulamentul în școli. „În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea”, este una dintre prevederile exprese impuse de ministru.

În plus, prin acest ordin este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor, fără acordul profesorului. „În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă”.

Cu acordul profesorului

„Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ”, se arată în document. Nu în ultimul rând, „rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, notă, punctaj, etc, nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale”, prevede o altă modificare.

Transferurile, condiționate

Ordinul de ministru prevede și că, în învățământul liceal și profesional, un elev de clasa a IX-a se poate transfera de la o școală la alta după primul semestru dar doar dacă „media lui de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care solicită transferul”. La fel, elevii din clasele X-XII/XIII se pot transfera doar dacă media lor generală din anul precedent este cel puțin egală cu cea mai mică medie din clasa unde vor să învețe

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI