Şchiopi cu pretenţii europene

Şchiopi cu pretenţii europene

Fraţii armeni Arman şi Artiom Karamian au propulsat Poli Timişoara în lupta pentru locul 2 în Liga I şi, totodată, pentru un loc de Liga Campionilor.

În timp ce liderul CFR Cluj şi Steaua au transformat duelul lor pentru titlu într-un război în care se folosesc arme neconvenţionale, iar Rapid şi Dinamo se subminează din interior, Poli Timişoara tace şi face. Sâmbătă seara, Poli a câştigat derby-ul vestului cu UTA, scor 2-0, şi luptă pentru locul doi, care asigură participarea în Liga Campionilor.

Tehnicianul ceh Dusan Uhrin junior a izbutit să construiască o echipă la Timişoara din fotbalişti consideraţi „terminaţi“. Marea revelaţie este armeanul Arman Karamian. El a venit la Rapid în vara lui 2004, împreună cu fratele său geamăn Artiom. Toţi antrenorii l-au considerat doar o coadă la transferul lui Artiom şi nu i-au dat nicio şansă. Arman a renăscut însă în Banat şi, alături de fratele său, pune umărul la reconstrucţia formaţiei de pe Bega. L-a scos din echipă pe Gigel Bucur EVZ: Arman, cum te-ai simţit când ai marcat în derby-ul vestului? Arman Karamian: Extraordinar. A fost un meci greu pentru că întâlnirile dintre Timişoara şi UTA sunt speciale, indiferent pe ce loc se află echipele. Important este că am câştigat trei puncte. UTA nu e o echipă care să se lupte pentru retrogradare. Au jucat bine, dar noi nu le-am dat şansa să facă mai mult. Toată lumea te-a catalogat doar cel mai bun „prieten“ al lui Artiom… Anul trecut am jucat un singur meci la Poli II, echipa satelit, am dat un gol, după care am fost chemat la echipa mare. În meciul cu Rapid am primit, în sfârşit, şansa de a juca. A fost un moment important pentru mine. Cei din Giuleşti m-au dat afară. N-am primit nicio şansă. Am trecut prin clipe grele, mai ales că a fost prima dată când m-am despărţit de fratele meu. Am ajuns la Braşov, apoi la Bistriţa şi la Piatra Neamţ… Acum sunt fericit pentru că la meciul cu UTA am marcat al doilea gol pentru Poli. Cum ai reuşit să-i iei locul în prima echipă golgheterului Gigel Bucur? Este concurenţă mare pentru postul de atacant. Gigel Bucur e golgheterul campionatului, dar antrenorul hotă- răşte cine intră titular. Antrenorul a avut încredere în mine. A văzut că joc foarte bine împreună cu fratele meu. Până acum niciun alt tehnician nu a observat asta.

INIŢIATIVĂ

Ne puteți urmări și pe Google News

Phoenix face imn pentru Poli

Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, a anunţat la sfârşitul jocului Poli - UTA că intenţionează să facă un imn pentru gruparea „alb-violetă“. „Vrem să facem noul imn pentru Poli. Ne gândim la o colaborare permanentă cu echipa de fotbal, iar în luna iulie, după un meci amical, o să facem şi un concert pe stadion. Am observat că se pierde multă energie la meci, aşa că trebuie să facem ceva ritmic“, a declarat Covaci.

Imnul care va fi compus de Nicu Covaci va fi imprimat pe un CD, alături de alte melodii ale celor de la Phoenix, şi va fi oferit suporterilor la pachet cu biletele de meci. Actualul imn al echipei Poli a fost compus şi este cântat de o alta trupă timişoreană, Cargo.

 

Cititi si: Dinamo, la Urgenţă Rapidul înaintează cu frâna trasă Locomotiva, fără cărbuni