Editura Evenimentul si Capital

SCHIMBĂRI majore pentru CĂLĂTORI! CFR a făcut ANUNȚUL. Ce se întâmplă cu TRENURILE

Autor: | | 0 Comentarii | 5338 Vizualizari

Pe 9 decembrie va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor, în urma căruia peste 1.200 de trenuri vor circula zilnic, în funcție de perioada din an, anunță CFR.

Astfel, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi Vatra Dornei. În plus, în perioada 8 ianuarie - 28 februarie 2018, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi. De asemenea, de luni până duminică, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia - Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%.

Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2019, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

Potrivit CFR Călători, duratele de parcurs pentru trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa au fost reduse în medie la aproximativ 2 ore şi 15 minute pentru trenurile InterRegio (IR) cu opriri în staţiile principale şi la 1 oră şi 58 de minute pentru trenurile fără oprire.

Totodată, este introdus în circulaţie un tren nou InterRegio (IR 1634) pe ruta Braşov (plecare 11:20) - Ploieşti Vest (sosire 13:20) - Bucureşti Nord (sosire 14:04), cu opriri în toate staţiunile montane.

Şase trenuri Regio care vor circula pe ruta Bucureşti - Braşov şi retur vor avea în compunere vagoane adaptate pentru transportul bicicletelor.

„La toate trenurile se pot transporta gratuit bicicletele pliabile la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil bagajelor de mână, cu condiţia să nu incomodeze pe ceilalţi călători (o bicicletă pliabilă sau o pereche de schiuri de persoană). La trenurile Interregio, călătorii care doresc să circule cu biciclete nepliabile/nedemontabile o pot face dacă în compunerea trenului există un vagon dotat constructiv cu spaţiu special amenajat pentru fixarea şi transportul bicicletelor”, menţionează sursa citată.

Se va asigura legătura directă între Iaşi şi Constanţa cu trenurile InterRegio 1861/1862 (via Vaslui, Bârlad, Mărăşeşti, Focşani, Buzău, Ţăndărei) iar în perioada mini-vacanţei de 1 Mai şi a sezonului estival se asigură legătura directă Iaşi - Constanţa - Mangalia.

„A fost reconsiderată oferta feroviară între Bucureşti şi Galaţi/Brăila prin suplimentarea numărului de trenuri şi redistribuirea acestora pentru preluarea traficului pe cele două rute (prin Urziceni, respectiv prin Buzău). De asemenea, a fost suplimentat numărul de conexiuni directe pe ruta Bucureşti - Piteşti - Curtea de Argeş prin introducerea în circulaţie a unei perechi de trenuri Regio (9531/9532) pe ruta Piteşti - Curtea de Argeş ce se ataşează la trenurile IR 1781/ IR 1790 care circulă de la/la Bucureşti Nord. A fost redimensionat numărul de trenuri Regio directe pe ruta Suceava - Dorneşti - Rădăuţi - Putna Hm. Astfel, în zilele lucrătoare vor circula 3 perechi de trenuri, iar în zilele de sâmbătă şi duminică 2 perechi de trenuri”, precizează CFR Călători.

Pe ruta Timişoara - Remetea Mică şi retur se va relua circulaţia cu trei perechi de trenuri pentru a veni în sprijinul cererii de trafic din zonă.

Se reia circulaţia între Bucureşti şi Galaţi pe ruta Făurei - Urziceni, ceea ce scurtează distanţa cu 30 kilometri şi timpul de mers cu aproximativ 20-40 minute faţă de ruta actuală prin Buzău - Ploieşti. În acest fel se asigură şi conectarea zonelor din sud-est cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) şi creşterea numărului de legături dintre Bucureşti şi Aeroport.

Zilnic, legătura feroviară Bucureşti - Aeroport şi retur va fi asigurată cu 17 trenuri (9 pe sensul de dus /8 pe sensul de întoarcere).

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2