Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene sângeroase la Penitenciarul Galați: Un deținut și-a înjughiat colegul de celulă
Scene sângeroase la Penitenciarul Galați: Un deținut și-a înjughiat colegul de celulă

Scene sângeroase la Penitenciarul Galați: Un deținut și-a înjughiat colegul de celulă

Un episod extrem de violent a avut loc la Penitenciarul Galați.

Un deținut agresiv, închis pentru 24 de ani, și-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuțit artizanal. Victima a fost transportată de urgență la spital, pentru a fi salvată.

Din câte se pare, între cei doi ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia agresorul (un vrâncean de 31 de ani) i-a aplicat o lovitură de cuțit în zona gâtului.

„Avem un dosar penal înregistrat având ca obiect infracţiunea de tentativă la omor, infracţiune comisă într-una dintre celule din penitenciar. Agresorul este o persoană condamnată pentru o infracţiune de omor deosebit de grav la 24 ani şi 6 luni, o pedeoasă rezultată. Acesta i-a aplicat colegului de celulă o lovitură de cuţit în zona gâtului, intensitatea loviturii determinând necesitatea ca acesta să fie transportat la spital şi a se interveni de urgenţă pentru a-I fi salvată viaţa”, a declarat procurorul Liliana Istrate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresorul stă după gratii din 2012, ispășindu-și pedepsa pentru uciderea unui bărbat de 51 de ani. La acea vreme, vrânceanul avea 22 de ani și, alături de doi complici, l-a ucis pe bărbat când acesta ieșea din bar, i-a furat banii, bunurile și l-a aruncat într-o fântână.