Doctorul le cere tinerilor să-şi retragă acuzaţiile de malpraxis şi le oferă în schimb bani pentru înmormântarea bebeluşului sau pentru tratamentul lui într-un centru special destinat persoanelor cu handicap. Şi asta după ce chiar el recunoşte că şi-a lăsat pacienta să nască cu o moaşă, deşi trebuia să îi facă cezariană. Copleşiţi de durere şi de revoltă părinţii au predat înregistrările poliţiştilor, scrie Digi24.

Remus Nedelca, tatăl micuțului a înregistrat dialogul halucinant avut cu doctorul și a mers la Poliție. După asta medicul și-a șchimbat total atitudinea și acum susține că ancheta va scoate la iveală faptul că micuțul s-a născut cu malformații din cauza infecțiilor pe care le avea mama în momentul internării.

Dar cum s-a ajuns aici? Corina Nedelca s-a internat în spitalul din Hunedoara în data de 19 iunie pentru a naşte. Femeia spune însă că doar câteva ore de nepăsare au fost fatale. A născut după 12 ore de travaliu, fără medic doar cu o moaşă. Şi asta deşi, recunoşte chiar doctorul ginecolog în înregistrări, că starea tinerei ar fi impus operaţia cezariană. În primele ore de când a venit pe lume, copilul a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Cum problemele lui sunt grave, medicul s-ar fi oferit pe înregistrări să-i plătească îngrijirile într-un centru pentru persoane cu handicap: „Vă decontez tot ce aveți acuma cu Timișoara și contactul cu organizația care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăiește este acolo”.

Conducerea spitalului a început o anchetă pentru a afla dacă doctorul este vinovat. Doctorul responsabil de drama părinților a intrat în concediu medical după declanșarea scandalului, suferind de o boală incurabilă. Soții Nedelca spun că tot ce își doresc acum este ca medicul să nu mai profeseze pentru a nu mai nenoroci și alte familii.