Evenimentul Zilei > International > Scene de coșmar. Un deputat argentinian a fost împușcat în timp ce ținea un discurs în fața mulțimii
Scene de coșmar. Un deputat argentinian a fost împușcat în timp ce ținea un discurs în fața mulțimii

Scene de coșmar. Un deputat argentinian a fost împușcat în timp ce ținea un discurs în fața mulțimii

Deptutatul argentinian Miguel Arias, veterinar şi tată a cinci copii, a fost împușcat când se afla pe scenă împreună cu alţi patru responsabili în timpul unei adunări electorale.

Un membru al parlamentului provinciei Corrientes din nord-estul Argentinei, a fost rănit cu foc de armă în abdomen, joi, în timpul unei reuniuni electorale înainte de alegerile locale prevăzute să aibă loc duminică, informează AFP, arată Agerpres. Autorul atacului nu a fost încă arestat.

„Violenţa politică este inacceptabilă într-un stat de drept. Guvernul provinciei trebuie să clarifice rapid faptele şi să-i pedepsească pe cei responsabili”, a scris vineri pe Twitter preşedintele argentinian de centru-stânga Alberto Fernandez.

Miguel Arias, veterinar şi tată a cinci copii, a fost rănit când se afla pe scenă împreună cu alţi patru responsabili în timpul unei adunări electorale la care asistau mai multe persoane, în Tapebicua, un oraş de 4.000 de locuitori situat la circa 50 de km de frontiera cu Brazilia.

Transportat la spital, el a fost operat şi se afla într-o stare stabilă, potrivit unor surse medicale.

Alegătorii din două dintre cele 23 de provincii ale Argentinei sunt chemaţi la urne duminică. În Corrientes trebuie să fie aleşi membrii parlamentului şi guvernatorul provinciei, precum şi primarii a 57 de municipalităţi.

Miguel Arias este membru al Frente de Todos, coaliţia de centru-stânga a preşedintelui Fernandez, aflată în opoziţie în Corrientes, unde guvernează o alianţă a fostului preşedinte Mauricio Macri (2015-2019), formată din partide de centru-dreapta.

Guvernatorul provinciei Corrientes, Gustavo Valdes, dat favorit în sondaje pentru a fi reales, a condamnat atacul pe Twitter: „Într-o societate democratică, violenţa nu este niciodată o opţiune”, a scris el.

Argentina organizează pe 14 noiembrie alegeri legislative la mijloc de mandat, cruciale pentru guvernul lui Alberto Fernandez, alegeri în timpul cărora vor fi aleşi jumătate dintre deputaţi şi o treime dintre senatori.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: