Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenariu roșu pentru încă două unități școlare. Ce se întâmplă cu elevii
Scenariu roșu pentru încă două unități școlare. Ce se întâmplă cu elevii

Scenariu roșu pentru încă două unități școlare. Ce se întâmplă cu elevii

Un liceu și o grădiniță din București au fost încadrate în scenariul roșu de organizare și defășurare a cursurilor, în urma unei decizii a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Anunțul a fost făcut de Prefectura Municipiului București, prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe o rețea de socializare. Potrivit sursei citate, vineri, la ora 12,00, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma urma discuțiilor, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Scenariul roşu de desfăşurare a cursurilor pentru Liceul de Metrologie „Traian Vuia” din Sectorul 4 și  pentru Grădiniţa nr. 185 din Sectorul 5.

„În cadrul ședinței s-a aprobat Scenariul Roșu de organizare și desfășurare a cursurilor în următoarele unități de învățământ din Municipiului București: Liceul de Metrologie Traian Vuia – Șoseaua Vitan – Bârzești, nr. 11, sector 4; Grădinița 185 – Str. Garoafei, nr. 12, sector 5”, se arată în comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Municipiului București.

În aceeași reuniune, Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat scenariul galben de organizare și desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din Municipiului București.

„Totodată, s-a aprobat scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în: Grădiniţa «GAN EDEN» – Sector 4; Grădiniţa «Prietenii mei» – Sector 4; Grădiniţa «ILLO» – Sector 4; Şcoala gimnazială nr. 197 – Sector 6; Şcoala gimnazială «Adrian Păunescu» – Sector 6; Şcoala gimnazială nr. 59 – Sector 6; Şcoala gimnazială «Constantin şi Elena» – Sector 6; Şcoala gimnazială «Sf Andrei» – Sector 6”, se mai arată în comunicatul de presă.

Scenariul roșu, considerat de avarie, presupune că şcoala se închide de tot, iar orele se vor face doar online. În scenariul galben, vor merge la școală, cu prioritate, preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Pentru ceilalți orele se se vor desfășura atât în sistem online cât și față în față. În acest caz, elevii vor merge la școală și vor participa la cursuri față în față, prin rotație.

De menționat că până joi, 17 septembrie, în municipiul București, un număr de 29 de unități de învățământ se aflau în Scenariul 3 (roșu), iar alte 607 unități de învățământ în Scenariul 2 (galben).

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: