Scenaristul filmului "Reţeaua Socială" a renunţat la Facebook

Scenaristul filmului "Reţeaua Socială" a renunţat la Facebook

Aaron Sorkin, cel care a câştigat premiul Oscar pentru scenariul lui ce înfăţişează drama inventatorului Facebook, a renunţat la contul său pe faimoasa reţea socială, scrie Guardian.

Scenaristul pune decizia sa pe seama "opinilor sale în mediul virtual". El a făcut declaraţia în cadrul Festivalului Internaţional Cannes Lions, în timpul unei discuţii a cărei temă era dezavantajul unor site-uri ca Twitter. Sorkin a recunoscut că a stat pe Facebook cât timp a realizat filmul, dar a renunţat imediat după la contul său.

"Aveam multe păreri care apăreau în reţele sociale şi care mă făceau să par un bătrân morocănos care stă pe verandă şi ţipă la copii săi", a spus Aaron Sorkin.

Scenaristul filmului "Reţeaua Socială" nu este singurul implicat în producţie care a respins Facebook. Vedeta filmului, Jesse Eisenberg, şi-a făcut cont sub un nume fals în timpul filmărilor, dar a renunţat la el la scurt timp după încheierea lor.

Reţeaua Socială este filmul care prezintă ascensiunea lui Mark Zuckerberg şi a reţelei sociale pe care a inventat-o, prezentată pe fondul celor două procese intentate de foşti colegi ai lui. Filmul a câştigat în februarie trei premii Oscar, unul dintre ele fiind cel pentru cel mai bun scenariu adaptat. Sorkin s-a inspirat din cartea lui Ben Mezrich, "The Accidental Billionaires".

Ne puteți urmări și pe Google News