Evenimentul Zilei > Justitie > Scaunul unui important primar PNL se clatină. Magistrații îi interzic să mai ocupe funcții publice timp de trei ani
Scaunul unui important primar PNL se clatină. Magistrații îi interzic să mai ocupe funcții publice timp de trei ani

Scaunul unui important primar PNL se clatină. Magistrații îi interzic să mai ocupe funcții publice timp de trei ani

Magistrații de la Judecătoria Năsăud i-au interzis primarului PNL care și-a umilit fiica să mai ocupe funcții publice timp de trei ani de zile, după ce a fost condamnat în două dosare.

Traian Ogâgău nu mai poate ocupa funcția de primar al orașului Sângeorz-Băi. Magistrații au decis, joi, 24 iunie, să-l condamne pe liberal. Sentințele nu sunt definitive.

Politicianul PNL, cunoscut în presă pentru actele de umilință la care a supus-o pe fiica sa, s-a ales cu două condamnări cu suspendare – una în dosarul privind refuzul liberalului de a sufla în etilotest, iar a doua în dosarul în care Agenția Națională de Integritate l-a găsit în incompatibilitate.

Traian Ogâgău nu va mai putea ocupa funcția de primar

Deciziile judecătorilor au fost reanalizate după ce fostul viceprimar Dumitru Virgil a atacat decizia instanței în luna octombrie a anului 2020, motivând că aceasta este prea indulgentă. Astfel, el a cerut anularea sentinței inițiale.

Judecătoria Năsăud a decis că Traian Ogâgău nu va mai putea ocupa o funcție publică pentru o perioadă de trei ani de zile, ceea ce înseamnă că nu mai poate reprezenta nici Primăria Sângeorz-Băi.

Liberalul a mai fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare și va fi pus sub supraveghere timp de 2 ani și jumătate. De asemenea, Traian Ogâgău mai trebuie să presteze, timp de 100 de zile lucrătoare, activități neremunerate în folosul comunității la Primăria Maieru sau Ilva Mică. Decizia nu este definitivă.

Instanța interzice liberalului să mai ocupe funcții publice pe o perioadă de trei ani

”(…) anulează renunțarea la aplicarea pedepsei dispusă prin Decizia Penală nr. 596/A/2020 pronunțată de Curtea de Apel Cluj în dosarul penal nr.3436/265/2018, definitivă la 23.06.2020 faţă de inculpatul O.T. raportat la săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, (…) condamnă pe inculpatul O.T. pentru săvârșirea infracțiunii de :

 folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prev. de art. 301 alin. 1 din C.pen, la pedeapsa de 1 an închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică; dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,), pe o durată de 3 ani, cu aplicarea în baza art. 65 aln.1 a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) (faptă comisă la data de 28.03.2018)” se arată pe portalul instanței de judecată, conform Bistrițeanul.

Și-a bătut și umilit fiica

Edilul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a ajuns cunoscut în spațiul public după ce și-a bătut și umilit fiica, punând-o să stea în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să își ceară iertare.
„Comunicat oficial referitor la prejudiciul de imagine adus fetiței mele, Traiana, de către PSD în plină campanie electorală. Viața personală este viață personală și nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii”, a scris primarul Ogâgău pe Facebook la acea vreme.

„De două săptămâni circulă un video personal, făcut iarna trecută în concediu, în care fetița mea, Traiana, ieșită din duș și dezbrăcată în camera de hotel era certată de mine, de tatăl ei, nu de altcineva, pentru că a fost neascultătoare în acea perioadă. Cum ați intrat în posesia lui, nici nu mai contează. Cum să îmi terfeliți imaginea familiei mele, cu ce v-a greșit ea? În viața personală a fiecăruia nu se poate băga nimeni. Eu nu spun nimănui cum să își educe copiii, însă nici nu cunosc vreun părinte care să nu-și fi certat vreodată copiii. Când îmi aduc aminte de mama care mă punea la colț pe coji de nucă…Să folosești filmulețe din viața personală, copii, este mult sub demnitatea umană. Să vă fie rușine” este o parte din mesajul primarului”, a mai spus primarul Ogâgău.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Bai a filmat momentul în care își umilește fiica, pe care a pus-o sa se dezbrace și sa stea în genunchi și cu măinile ridicate deasupra capului, minute în șir, timp în care fetița este pusa sa repete ca va fi cuminte și ca nu își va mai face părinții de râs.