Evenimentul Zilei > Politica > Bomba anului în politică! Orban nu îl vrea primar pe Nicușor Dan? Cum e posibil așa ceva?
Bomba anului în politică! Orban nu îl vrea primar pe Nicușor Dan? Cum e posibil așa ceva?

Bomba anului în politică! Orban nu îl vrea primar pe Nicușor Dan? Cum e posibil așa ceva?

Este bomba anului în politică! S-a aflat de ce se amână învestirea lui Nicușor Dan în funcția de primar al Capitalei.

Joi seară, la Antama 3, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a dezvăluit motivul pentru care se tergiversează numirea lui Nicușor Dan în funcția de primar al Capitalei.

Întrebat dacă prefectura Capitalei putea să organizeze ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general, Virgil Guran a spus că „da, normal, pentru că este în apanajul prefectului Capitalei”. „După cum ştiţi, avem o problemă cu prefectul Captailei”, a mai spus Guran.

„Eu vă spun cu certitudine că premierul Ludovic Orban nu a dat o astfel de dispoziţie şi că PNL şi premierul îl susţin necondiţionat pe Nicuşor Dan, nu s-a pus condiţia intrării sale în PNL. Eu nu ştiu dacă a făcut-o deliberat sau de ce a luat decizia asta, dar aşa spune în lege, că prefectul trebuie să îl învestească”, a mai spus Virgil Guran.

Nicușor Dan susține că nu poate ocupa funcția din cauza a 52 de contestații depuse împotriva sa

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a declarat joi că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puţin o săptămână, din cauza a 52 de contestaţii depuse de către consilieri PSD şi „apropiaţi” ai formaţiunii.

„Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel Bucureşti”, a spus el.

„Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin – acum la patru săptămâni de la alegeri – decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, a arătat primarul general ales.

Nicuşor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea de „laşitate” şi de „atitudine resentimentară”

„În primul rând, remarc laşitatea fostului primar PSD Firea, care şi-a pus subordonaţii să semneze aceste contestaţii şi nu le-a semnat ea însăşi, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor. Şi apoi vreau să remarc atitudinea resentimentară şi răutatea şi rea-voinţa unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuţilor creştine”, a menţionat el.