Evenimentul Zilei > Politica > Va fi jale în PNL! Deși câștigători, mulți vor rămâne pe dinafară. Lista cu marii pierzători, stabilită azi
Va fi jale în PNL! Deși câștigători, mulți vor rămâne pe dinafară. Lista cu marii pierzători, stabilită azi

Va fi jale în PNL! Deși câștigători, mulți vor rămâne pe dinafară. Lista cu marii pierzători, stabilită azi

Partidul Național Liberal (PNL) intră în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare. Conducerea partidului se reunește astăzi, 18 octombrie, pentru a decide cine va ocupa un loc eligibil pentru alegerile din 6 decembrie.

Liberalii speră la un scor de peste 35%, adică cu aproximativ 70 de mandate în plus în Parlament faţă de 2016.

În Capitală, Ludovic Orban deschide lista de la Camera Deputaţiilor, fiind urmat de Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi preşedinte PNL Bucureşti. De altfel, Violeta Alexandru este singurul lider de filială, care deşi a obţinut sub 27% la locale, a reuşit să îşi păstreze funcţia.

Toţi ceilalţi 7 preşedinţi de organizaţii aflaţi în această situaţie au fost nevoiţi să se retragă. Ludovic Orban le-a spus într-o şedinţă: „Tot ce este sub 27%, trebuie să plece”

Următorul loc i-ar putea reveni lui Daniel Constantin, fost deputat ALDE şi ulterior Pro România, actual vicepreşedinte PNL. Acesta ar mai avea însă şi varianta candidaturii la Argeş, rămâne de văzut ce va decide conducerea partidului în şedinţa programată duminică.

Ar urma apoi Cristina Trăilă singura din actualii deputaţi de Bucureşti care şi-ar păstra scaunul. Ceilalţi doi, Ovidiu Raeţchi şi Adriana Săftoiu, care au avut în ultima perioadă şi poziţii contradictorii cu direcţiile date de conducerea PNL, nu se vor mai număra printre candidaţi.

Ordinea finală va fi stabilită în ședința de azi

Lista va continua cu 4 preşedinţi de sector: Sebastian Burduja, secretar de stat la Finanţe, Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi proaspăt învins de Cristian Piedone la primăria sectorului 5, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului şi Pavel Popescu, actual deputat de Timiş.

Ordinea finală va fi stabilită în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, programată duminică, atunci când vor fi votate toate celelalte liste din ţară.

Primul candidat la Camera Superioară din partea PNL Bucureşti va fi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, actual senator de capitală.

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă nu se va mai regăsi printre candidaţi. Poziţia a doua va fi ocupată de Sorin Cîmpeanu, fost deputat ALDE, apoi fost deputat Pro România şi actual vicepreşedinte PNL după ce a votat Guvernul Orban la începutul anului. Următorul loc eligibil îi va reveni ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Vicepremierul Raluca Turcan deschide lista la Sibiu

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al liberalilor, şi Nicolae Neagu deschid listele filialei PNL Sibiu la Camera Deputaţilor, respectiv la Senat, pentru alegerile parlamentare.

Următorii pe lista PNL Sibiu pentru Camera Deputaţilor sunt: Christine Thellmann, Constantin Şovăială, Răzvan Pop, Cornel Macarie, Otilia Man, iar la Senat – Nicolae Neagu, Vlad Vasiu şi Marcela Răulea.

„Suntem la sfârşitul unei perioade în care am fost nevoiţi din nou, după 30 de ani, să luptăm pentru principii, suntem la capătul unei perioade care ne-a făcut mai puternici, împreună, toţi românii oneşti aflaţi fie în stradă, fie în instituţiile statului. Suntem la finalul unei epoci parlamentare triste şi în faţa ultimelor zvâcniri ale celor care au făcut-o posibilă!

Numele pe care le propunem astăzi pentru Parlamentul României sunt garanţia că ceea ce s-a întâmplat nu se va mai repeta! România nu îşi mai permite derapaje de la democraţie în faţa Europei, în faţa propriilor cetăţeni, dar nici nu mai are timp de experimente! PNL a început reconstrucţia ţării, iar de oamenii din Parlament depinde continuarea pe acest drum. De aceşti oameni, de încrederea pe care le-o vor da sibienii, depinde şi dezvoltarea judeţului!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook Raluca Turcan, vicepremier şi prim-vicepreşedinte al PNL.

Ea arată că pe listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat ale PNL Sibiu se află nume care „au confirmat în activitatea parlamentară, ale căror iniţiative au fost susţinute şi au produs efecte în societate, (…) sibieni care au demonstrat ataşament pentru oraşul şi judeţul lor, oameni care aduc un suflu nou” şi în care liberalii au încredere.

CITIȚI ȘI: Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România

Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.