După ce l-au ales primar luna trecută, aproximativ o mie de pensionari din Ploieşti au solicitat "pensia municipală" promisă de candidatul USL Iulian Bădescu. Edilul confirmat faptul că cele aproximativ o mie de cereri au fost primite la sediul Primăriei Ploieşti, însă nu poate preciza câţi dintre solicitanţi vor beneficia, într-adevăr, de acest drept.
"Sunt încă în stadiul de evaluare a bugetului local, primele semne nu sunt tocmai favorabile oricărei investiţii la nivelul municipiului Ploieşti", a spus primarul Iulian Bădescu.
În campania electorală pentru alegerile locale, candidatul USL la Primăria Ploieşti a trimis pensionarilor din Ploieşti, prin poştă, "taloane de pensie municipală", prin care promitea vârstnicilor acordarea unei sume în valoare de aproximativ 200 de lei, lunar.
"Ştim că există resurse pentru ca viaţa dumneavoastră să fie decentă şi onorantă. În mandatul 2012 – 2016, Primăria Ploieşti trebuie să vă acorde, sub forma unei plăţi lunare, o sumă de aproximativ 200 de lei. Reprezentăm garanţia unei conduceri competente şi corecte a Ploieştiului şi a judeţului Prahova. Vă rugăm să păstraţi talonul de mai jos pentru a vă înscrie în iunie 2012, pe listele Primăriei pentru acordarea Pensiei Municipale", scria pe talonul trimis tuturor pensionarilor ploieşteni.
Pe hârtiile trimise ca "talon de pensie municipală" se specifica faptul că aceste taloane sunt tipărite pentru USL Ploieşti într-un tiraj de 70.000 de exemplare. Distribuirea lor a stârnit reacţii vehemente în rândul PDL Prahova.