Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul din PNL Constanţa şi NATO
Scandalul din PNL Constanţa şi NATO

Scandalul din PNL Constanţa şi NATO

Pe 31 martie, la Berlin, are loc Adunarea Parlamentară NATO. Senatorul PNL Vergil Chiţac este preşedintele delegaţiei Parlamentului României şi ar trebui să fie acolo, dar exact în acea zi sunt alegeri în organizaţia municipală PNL Constanţa, pe care Chițac o conduce.

Faptul că preşedintele organizaţiei judeţene – Gheorghe Dragomir, prin Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (interne) – CODA, a stabilit aceeaşi dată, pare să nu fie întâmplător. Săptămâna trecută, în cadrul şi după  şedinţa biroului politic judeţean, a ieşit scandal mare din cauza stabilirii datei fără consultarea organizaţiei locale, concomitent cu apariţia-activarea peste noapte la judeţ a  unui plus de 500 de membri în convocatorul de alegeri, peste cei doar 200 statutari.

Acest lucru a dus la contestarea procedurii la Comisia de Arbitraj de la PNL Central unde, Vergil Chiţac a avut întrevederi cu secretarul general – Cristian Buşoi şi cu Vasile Blaga. Problema a fost discutată şi în cadrul biroului politic naţional de luni. Acolo, s-a stabilit luarea unei decizii cu celeritate. Scandalul mocnește, pentru că, din cate am aflat, dacă răspunsul PNL- central la contesțatie nu vine in timp util sau dacă solicitarea va fi respinsă, senatorul Vergil Chiţac nu va pleca la Berlin. Cu alte cuvinte, delegaţia română la AP NATO, nu va avea preşedintele desemnat – senatorul Vergil Chiţac.