Evenimentul Zilei > Social > Scandal uriaş la B1 TV! „Până mă dă afară e emisiunea mea. Opriți-i microfonul.”
Scandal uriaş la B1 TV! „Până mă dă afară e emisiunea mea. Opriți-i microfonul.”

Scandal uriaş la B1 TV! „Până mă dă afară e emisiunea mea. Opriți-i microfonul.”

Propunerea Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România de a fi desființat județul Ilfov a generat un scandal de proporţii la B1 Tv.

Tudor Barbu, moderatorul emisiunii „Se întâmplă acum!”, a fost enervat de replicile purtătorului de cuvânt al FSDPR şi a luat o decizie radicală.

Este vorba despre Christian Ciocan, care a spus că propunerea este „o decizie istorică” a Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România.

Al doilea invitat al emisiunii, Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, l-a contrazis pe Ciocan.

Coarnă a afirmat că nu a auzit pe nimeni din FSDPR să susțină oficial o astfel de propunere. În sprijinul celor spuse, Coarnă a venit cu un argument incendiar.

Liderul SNPPC a subliniat că a purtat o discuție pe această temă cu Ionel Babuș, liderul Federației și consilier al ministrului de Interne Marcel Vela:

„Mi-a mai spus că l-a sunat domnul Vela și l-a întrebat cine l-a pus să spună inepția asta la televizor și el a motivat că face știrea.”

Cu privire la acest apect, Christian Ciocan s-a enervat când Tudor Barbu i-a atras atenţia că numele lui Vela a fost „invocat aiurea în context”.

Moderatorul de la B1 Tv a completat că ori Dumitru Coarnă „minte foarte grav”, ori Christian Ciocan.

Amintim că la 23 august, Ciocan prezentase propunerea de desființare a județului Ilfov ca fiind „o decizie istorică pe care Federaţia Poliţiştilor, cea pe care o reprezint, o ia”.

„Eu însumi am declarat că polițiștii sunt timorați de politicieni, în general în România”, a precizat acum Ciocan în emisiunea „Se întâmplă acum!”.

Mai departe, Coarnă a revenit şi a adăugat: „Ba chiar astăzi am vorbit cu domnul Babuș, care, pe lângă președinte de federație este și consilierul ministrului Vela și mi-a explicat clar că nu este punctul lor de vedere.”

„Inițial, l-am suspectat de blat pe domnul Ciocan că a primit o funcție pe acolo să transmită mesaje politice, dar nici domnul Vela nu e de acord cu această inepție pe care domnul Ciocan a scos-o public și zice că așa ar fi făcut o știre că așa mai apare și el la televizor.

Eu vă spun exact cum stau lucrurile, că am vorbit cu domnul Babuș și care a spus că nu-și asumă nimic din ce a spus domnul Ciocan public. Mai clar de atât ce vreți?

Mi-a mai spus că l-a sunat domnul Vela și l-a întrebat cine l-a pus să spună inepția asta la televizor și el a motivat că face știrea”, a spus Dumitru Coarnă..

Mai departe redăm dialogul aprins între Tudor Barbu, Christian Ciocan şi Dumitru Coarnă:

Tudor Barbu: Asta e foarte grav dacă e adevărat! Stați puțin, adică dvs. susțineți că ministrul Vela nu e de acord și nu știe această informație? Nu cred!

Dumitru Coarnă: Domnul Vela nu-i de acord cu domnul Ciocan, iar polițienesc ar fi un dezastru!

Tudor Barbu: Este o acuzație foarte gravă faptul că ministrul de Interne al țării nu numai că nu știe sau că nu e de acord, dar i-ați invocat numele aiurea în context.

Christian Ciocan: În primul rând, domnul (n.r. – Dumitru Coarnă) nu are niciun fel de competență să vorbească despre mine, nu i-am permis niciodată!

În Federația noastră, nu suntem ca la grădiniță să vină persoane din afară și să ne rezolve nouă situațiile aflate în analiză.

Dacă mă mai puneți în antiteză cu alte persoane care nu au legătură cu ceea ce gândim noi ca Federație, atunci eu nu am decât să ies din această emisiune.

Tudor Barbu: Domnu’ Ciocan, nu mă împingeți la perete că nu știți cum reacționez. Până mă dă afară e emisiunea mea.

Opriți-i microfonul domnului Ciocan! Vedeți, partea proastă e că eu decid dacă vorbiți pe post sau nu!

Christian Ciocan: Ies din emisiune!

Tudor Barbu: Pot să vă întreb dacă domnul ministru Vela știe că-i folosiți numele?

Christian Ciocan: În ce calitate mă întrebați dacă știe că-i folosesc numele?

Tudor Barbu: În ce calitate vă întreb? Pe bune? Asta e o întrebare serioasă?

Christian Ciocan: Citiți, domnule, declarația! Am spus: «Federația va propune ministrului Vela…», Federația, nu Christian Ciocan, va propune Guvernului.

Tudor Barbu: Eu opresc aici convorbirea! Unul dintre voi minte! Minte grav!

Christian Ciocan: Domnule Barbu, pentru faptul că mă acuzați, vă salut!”

Ciocan a închis telefonul, iar mai departe a fost obţinută şi reacţia lui Ionel Babuș, care spus că totul e „o discuție tehnică, nu e nimic de actualitate și nu este un subiect de presă”.

sursa: b1.ro