Deputaţii din statul Georgia, în sudul SUA, au votat vineri o lege antiavort, cea mai strictă din ţară în materie de posibilă perioadă de intervenţie, în ciuda ameninţărilor cu boicotul ale starurilor de la Hollywood, scrie Agerpres.

„Georgia acordă o mare valoare vieţii. Îi apărăm pe cei nevinovaţi şi vorbim în numele celor care nu pot vorbi pentru ei înşişi”, a comentat guvernatorul republican al statului Brian Kemp.

Zeci de vedete ale cinematografiei americane, printre care Ben Stiller, Alec Baldwin şi Alyssa Milano, i-au scris lui Brian Kemp, avertizând că nu vor mai lucra în Georgia, o destinaţie populară pentru filmări, dacă legea este promulgată.

Parlamentul Georgiei, un stat conservator şi religios, a votat această lege antiavort, denumită „Heartbeat Bill”, cu o singură excepţie pentru complicaţii medicale, dar nu şi pentru victimele violului şi incestului.

Grupurile pentru drepturile omului denunţă un text ce interzice avortul înainte ca majoritatea femeilor să afle dacă sunt însărcinate.

„Dacă guvernatorul Kemp promulgă această lege, ACLU are doar un singur lucru de spus: ne vedem la tribunal”, a declarat Andrea Young, responsabilă pentru Georgia a acestei puternice organizaţii de apărare a drepturilor civice.

Aşa-numita „Lege a bătăilor inimii” a fost deja votată în mai multe state americane precum Kentucky şi Iowa, unde a fost imediat blocată de judecători. La 20 martie, parlamentul Mississippi de asemenea a adoptat-o.