Evenimentul Zilei > International > SCANDAL. Perversul de la Washington. Fost ataşat militar, acuzat că a a ascuns o cameră de filmat în toaleta ambasadei Noii Zeelande
SCANDAL. Perversul de la Washington. Fost ataşat militar, acuzat că a a ascuns o cameră de filmat în toaleta ambasadei Noii Zeelande

SCANDAL. Perversul de la Washington. Fost ataşat militar, acuzat că a a ascuns o cameră de filmat în toaleta ambasadei Noii Zeelande

Acuze grave au fost formulate recent împotriva unui ofiţer superior din marina neozeelandeză care, potrivit unei decizii judiciare date publicităţii vineri şi citate de AFP, a ascuns o cameră de filmat în toaleta ambasadei Noii Zeelande din Washington pentru a încerca să obţină imagini intime ale persoanelor care ajungeau în sala de baie. Este vorba despre fostul contraamiral Alfred Keating (58 de ani) care, în momentul când a fost dscoperită în iulie 2017, într-o toaletă unisex, camera de filmat, exercita funcţia de ataşat militar la Ambasada Noii Zeelande din Washington.

“Camera a fost instalată intenţionat într-o conductă de încălzire a băii. Înălţimea şi orientarea relevă că ea înregistra oamenii care veneau şi se foloseau de toaletă”, a declarant judecătorul Grant Powell de la Înalta Curte în textul hotărârii judecătoreşti de vinery care-l incriminează pe Alfred Keating.

Camera a fost descoperită când a căzut pe podea. Pentru anchetatzori nu există nici un dubiu cu privire la faptul că ea a fost instalată cu mult timp în urmă aşa cum o demonstrează grosimea stratului de praf care acoperea suportul în care era instalată camera.

Magistraţii Înaltei Curţi au refuzat să protejeze identitatea ofiţerului în pofida afirmaţiilor acestuia potrivit cărora atât el cât şi familia vor avea de suferit de pe urma scandalului camerei de filmat din toaletă.

Keating a beneficiat de imunitate diplomatică în Statele Unite, dar în Noua Zeelandă poliţia i-a percheziţionat domiciliul. Nu s-au găsit imagini indecente, dar anchetatorii au găsit în calculatorul său personal software-ul corespunzător camerei de filmat. ADN-ul recuperat de pe cardul de memorie al camerei corespunde cu cel al suspectului.

Inculpat în martie pentru tentativa de a înregistra imagini intime, el a demisionat din armată. Rămîne de văzut ce şanse are fostul ataşat military de a scăpa basma curate de acuzele care I se aduc. El a pledat “nevinovat” în acest caz, dar ancheta este în plină desfăşurare.