Persoanele autorizate din centrului  medical consideră situația drept o „eroare de procedură. Cupluri care, în perioada aprilie 2015- noiembrie 2016, au ajuns la centrul medical din Utrecht pentru investigații. 

Medicii se tem că femeile ar fi primit, de fapt, material genetic și de la un alt bărbat, care a fost combinat cu cel de la soții lor. Se pare că totul ar fi fost posibil după ce echipamentul folosit pentru inseminare nu ar fi fost curățat.

„Consiliul de conducere al Centrului medical Universitar  regretă faptul că aceste cupluri implicate trebuiau să primească această veste. În timpul fertilizării, celulele de spermă folosite la un tratament pentru un cuplu s-ar putea să fi fost combinate cu celulele ou de la alte 26 de cupluri. Prin urmare, există o șansă ca celulele ou ale femeilor să fi fost fecundate de sperma altui donator decât cea a bărbatului pe care își doreau să-l facă tată”, au declarat reprezentanții clinicii într-un comunicat, potrivit libertatea.ro. Autoritățile au demarat de urgență o anchetă .