Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la Constanţa. Rudele interlopului Ismail Iaşar: „Nu am furat mortul, l-am luat”
Scandal la Constanţa. Rudele interlopului Ismail Iaşar: „Nu am furat mortul, l-am luat”

Scandal la Constanţa. Rudele interlopului Ismail Iaşar: „Nu am furat mortul, l-am luat”

Fiul lui Ismail Iaşar, Sedan Iaşar, a declarat ieri că trupul neînsufleţit al tatălui său nu a fost furat din spital, ci a fost luat în condiţii normale, conform înţelegerii cu medicii.

„Nu am furat mortul“, susţine fiul lui Ismail Iaşar, Sedan Iaşar.
Mai mult decât atât, el a declarat că trupul neînsufleţit al tatălui său (cunoscut şi sub numele de Săceanu) a fost luat în condiţii normale, după două ore de aşteptare, conform înţelegerii cu medicii, scrie telegrafonline Constanţa.
"Nu s-a furat nimic! Avem acte, avem tot. Ne-au spus doctorii că în două ore după deces îl dau acasă. Dacă aşteptam trei ore, nu era nicio problemă. Nu suntem hoţi şi nici tâlhari. De acum încolo, o să mă ocup de cazul ăsta personal“, a spus Sedan.
Erol Ismail, membru al Uniunii Democrate Turce din România (UDTR). a povestit cum a decurs întreaga poveste: „A venit doctorul şi ne-a cerut buletinul lui Ismail Iaşar. L-am dat şi au fost făcute nişte formalităţi. A zis să aşteptăm două ore. În primul rând, s-a creat haos pentru că au început femeile să leşine, vă daţi seama că a fost un eveniment neaşteptat. Spitalul este păzit de o societate de pază care colaborează cu Poliţia şi cu Jandarmeria. Dacă exista un eveniment nedorit, ei puteau să apese un buton de panică şi chemau întăriri. După două ore, când au scos targa cu cadavrul pe hol, noi am crezut că ni-l dau nouă. Am luat defunctul şi am plecat. La ieşirea din curtea spitalului există un punct de control care ne-a lăsat să ieşim. Nu ne-a oprit nimeni. Unii gândesc cu capul, unii gândesc cu inima. Noi, atunci, am gândit cu inima. Eram îndureraţi şi nu ştiam cum să ne aducem defunctul mai repede acasă“.
Şeful Muftiatului Cultului Musulman din România, muftiul Yusuf Muurat, spune că rudele mortului au respectat tradiţiile: „Conform religiei noastre, înmormântarea are loc în aceeaşi zi în care a survenit decesul. La noi nu se face priveghi şi nici nu se aşteaptă trei zile. Din punctul de vedere al religiei, ei au procedat corect. Mai mult, există o lege care prevede că, dacă nu există suspiciuni, cei de la spital trebuie să facă actele în aceeaşi zi, pe loc“.
La fel consideră şi preşedintele UDTR, Osman Fedbi. „Eu consider că a fost un incident minor care a fost amplificat de anumite persoane, din dorinţa de senzaţional. Doar a fost vorba de Ismail Iaşar, respectiv „Săceanu“. Decedatul trebuia să fie dat familiei pentru a fi înhumat. În cazul acesta s-au aşteptat cele două ore ca să se constate decesul. Din ce am înţeles eu, a fost o problemă cu hârtia, mai exact, medicul aştepta să vină un reprezentant al spitalului să o semneze. Din durerea aceea, fiind şi mai multe persoane, s-a creat un haos acolo. Noi credem că este un conflict izolat. De dimineaţă (luni – n.r.) au luat certificatul de deces şi au rezolvat toate actele“.