Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scandal între părinți și o învățătoare din Craiova. Copiii de clasa a doua nu au început anul școlar în 2017
Scandal între părinți și o învățătoare din Craiova. Copiii de clasa a doua nu au început anul școlar în 2017

Scandal între părinți și o învățătoare din Craiova. Copiii de clasa a doua nu au început anul școlar în 2017

Schimbarea învățătoarei la clasa a II-a C de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova, prin întoarcerea titularei la post, a iscat scandal în unitatea școlară. Părinții nu vor ca respectivul cadru didactic să intre la clasă pe motiv că în urmă cu doi ani, când copiii erau în anul de pregătitoare, ar fi avut un comportament agresiv, iar cei mici plâng și nu mai vor să vină la școală.

De la reluarea cursurilor în urmă cu o săptămână părinții au refuzat să-i mai aducă pe copii la școală. Zilnic au fost însă întâlniri între ei și conducerea unității, pentru a cere schimbarea cadrului didactic. Părinții au depus memorii și la ISJ Dolj.  Părinții amenință cu trasferul copiilor având ca scop desființarea clasei.

Ei  nu vor ca la clasa în care învață copiii lor să revină titularul pe post, profesorul Lilia Pascariu, care până acum a fost manager la o altă unitate școlară și  susțin că respectivul cadru didactic a predat la clasa pregătitoare și a avut un comportament agresiv, iar celor mici le este teamă acum să vină la școală. „Erau numai pedepsiți, cu capul pe bancă, la colț, bătea cu arătătorul în bancă până îl rupea“, a precizat tatăl unui elev. Din acest motiv, în perioada 11-17 ianuarie, părinții au preferat să îi țină acasă și au încercat să convingă conducerea școlii și la Inspectoratul Școlar Județean Dolj să le schimbe învățătoarea. Numai că răspunsul primit a fost să aducă copiii la școală, căci altfel vor fi repercusiuni ce vor fi suportate din plin și de cei mici. Astfel că ieri s-au prezentat în clasă 22 de elevi, nu doar trei, ca până acum, dar părinții au ținut să precizeze că îi aduc pe cei mici cu forța la școală. „I-am adus obligați, pentru că ni s-a spus că nu se poate încheia media și nu putem să-i transferăm în altă școală. O să-i transferăm din semestrul al II-lea“, a spus mama unui elev. „Noi am adus azi copiii forțat la școală. Fetița noastră a sperat până în ultima secundă că nu va veni la cursuri. Au intrat în clase plângând!“, a spus tatăl unei eleve. „Copilul meu plângea în fața ușii de frica învățătoarei. A venit doamna inspector și l-a întrebat «De ce plângi?», iar copilul i-a zis: «Am auzit de la prietenul meu că a fost bătut până i-a dat sângele pe nas și nu vreau să intru la această doamnă rea». Inspectoarea s-a întors către mine și mi-a zis: «Doamnă, nu mai influențați copiii să nu vină la școală». Vi se pare normal? L-am influențat eu? Pur și simplu au luat frica“, a spus una dintre mame pentru Gazeta de Sud.

Conducerea școlii spune că faptele de atunci nu pot fi probate în prezent „Dânșii au făcut o sesizare și la noi, și la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Acuză anumite practici ale doamnei profesoare, cum că bătea copiii, îi punea să stea cu capul pe masă un timp mai îndelungat, lucruri care nu ne-au fost aduse la cunoștință decât acum, când doamna s-a întors pe post. Nu avem ce să facem. Doamna este titulara postului și a revenit la catedră. Nici nu putem să o schimbăm, pentru că toate catedrele sunt ocupate cu titulari“, a declarat Liviu Hristea, directorul adjunct al școlii pentru gds.ro