În urmă cu o săptămână au apărut acuzații de rasism la Gaz Metan Mediaș. Fostul secund al echipei, Flavius Boroncoi, a dezvăluit că președintele Ioan Mărginean l-a scos pe Paul Costea (21 de ani) din lotul pentru partida cu Astra pe motiv că este de „etnie romă”.

„Costea nu era simpatizat de Mărginean pentru că era de altă etnie. M-am zbătut pentru copil, să joace, dar președintele mi-a spus ‘Nu, că vreau să scap de el că are altă etnie. Nu-mi place de el că are altă etnie’. Nu pot să folosesc cuvântul folosit de el. E jenant.

Dânsul a mai avut o experiență cu acest copil și la U Cluj. Vă spun că părinții lui sunt foarte revoltați. Și la U Cluj i-a făcut așa. A fost la centrul lui U Cluj, când era Ioan Mărginean acolo.

Nici acolo nu-i plăcea de Costea. Copilul era dat deoparte. Și acum, la Mediaș, din nou. Aceleași probleme”, a declarat Flavius Boroncoi, potrivit GSP.ro.

O persoană din interiorul clubului ardelean, care vrea să-și păstreze anonimatul, a confirmat incidentul și a detaliat cum s-a întâmplat totul.

„În săptămâna premergătoare meciului de la Giurgiu, Flavius a rămas singurul antrenor. A pregătit echipa așa cum a putut. În ziua partidei cu Astra, a încercat să formeze o echipă ofensivă, fără a face multe modificări. Pe bancă a avut 2-3 juniori, iar în primul 11 trebuia să fie Paul Costea, un medieșean serios și muncitor la antrenamente.

Când Ioan Mărginean a văzut primul 11, l-a scos automat pe Costea din lot. A spus că este rrom și că e din Mediaș. La fel s-a întâmplat și la U Cluj, tot așa, era scos în afara lotului. Acele cuvinte rasiste au fost auzite de persoane din apropiere”, a povestit sursa digisport.ro.

Jucătorii clubului din Mediaș sunt neplătiți de câteva luni bune, iar tensiunea este mare între echipă și președintele Ioan Mărginean.

„Vorbește urât, indiferent că sunt în fața lui femei sau bărbați. Îi terorizează pe angajații de la birou, stau toți la locurile lor, le e frică să vorbească, să coboare la o țigară. Trebuie să umble încet, să nu-l deranjeze. E dezastru în interiorul clubului!”, a mai completat sursa Digi Sport.

Paul Costea, 21 de ani, are patru meciuri la prima echipa a Gazului în acest sezon. Mijlocasul a mai fost folosit și sezonul precedent. (FOTO: Facebook/GazMetanMediasOficial)