Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL ÎN ARMATĂ. Mai mulţi soldaţi ADUCEAU DROGURI şi FĂCEAU TRAFIC chiar în unităţi. DIICOT a intrat pe fir şi a făcut PRIMELE ARESTĂRI
SCANDAL ÎN ARMATĂ. Mai mulţi soldaţi ADUCEAU DROGURI şi FĂCEAU TRAFIC chiar în unităţi. DIICOT a intrat pe fir şi a făcut PRIMELE ARESTĂRI

SCANDAL ÎN ARMATĂ. Mai mulţi soldaţi ADUCEAU DROGURI şi FĂCEAU TRAFIC chiar în unităţi. DIICOT a intrat pe fir şi a făcut PRIMELE ARESTĂRI

Incredibil, dar adevărat: în cadrul armatei române s-a făcut trafic de droguri de mare risc, aşa cum arată DIICOT, care a arestat mai mulţi membri ai unei reţele ce opera atât în unităţile militare, cât şi în afara lor.

Astfel, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus joi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei, cu toţii militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu. La rândul lor, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută  de art. 2 alin.1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în  perioada  mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice.  Drogurile  și substanțele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 18.08.2016 pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv doua percheziții la Unitatea Militară nr. 01867 Mihai Bravu, județul Giurgiu, cât și a municipiului București,  au fost găsite și ridicate diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.

Inculpaţii urmeaza să fie prezentaţi  Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog şi cu sprijinul Direcției de Informații a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale, care a sprijinit  Serviciul Teritorial București cu informații pe toată desfășurarea urmării penale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul DIICOT.