Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL fără precedent la Radio România Actualități! CENZURĂ și BANI publici cheltuiți după bunul plac. Angajații sunt umiliți de slugile PSD!
SCANDAL fără precedent la Radio România Actualități! CENZURĂ și BANI publici cheltuiți după bunul plac. Angajații sunt umiliți de slugile PSD!

SCANDAL fără precedent la Radio România Actualități! CENZURĂ și BANI publici cheltuiți după bunul plac. Angajații sunt umiliți de slugile PSD!

Printr-o adresă oficială remisă redacției EVZ, sindicatul angajaților Radio România sancționează în termeni duri actuala politică editorială a postului național

Redăm mai jos, integral, mesajul angajaților Radio România, urmat de o scrisoare deschisă în care sunt dezvăluite aspecte deosebit de grave cu privire la politica editoarială a postuilui național.

 

„Sindicatul Angajatilor din Radio Romania a luat act de nemultumirile jurnalistilor de la postul Radio Romania Actualitati si CONDAMNA cenzura editoriala impusa de managerul postului, domnul Dan Preda, dar si de directorul interimar Georgica Severin. Postul National de Radio este in slujba cetatenilor si NU in slujba Partidului Social Democrat. 

Pe aceasta cale ii solicitam domnului Presedinte al PSD, Liviu Dragnea, demiterea de urgenta a domnului Georgica Severin din functia de Director Interimar! In acelasi timp atragem atentia ca pe langa cenzura instituita la nivel de institutie, domnul Georgica Severin cheltuieste banii publici dupa bunul plac, semnand contracte de curatenie in timp ce institutia are angajati in acest domeniu, facand ITP si RCA la autoturismele institutiei la o firma din Campina, diverse achizitii fara licitatie si calatorind la EBU sau ABU folosind bilete la business class, da si alte contracte cu multe semne de intrebare.

Cel mai nou derapaj editorial a avut loc zilele trecute, cand managerul Dan Preda (retineti: managerul si nu un reporter sau un realizator) a facut un interviu in exclusivitate cu primul ministru Tudose. Va reamintim ca libertatea presei intr-o tara din Uniunea Europeana este garantata prin Constitutie, iar jurnalistii din Radio Romania sunt supusi in prezent la presiuni editoriale care sfideaza orice inchipuire.

Atasat acestui comunicat va transmitem si scrisoarea jurnalistilor de la RRA, scrisoare care se vrea un semnal de alarma fata de situatia actuala!
Cu deosebita stima,

Sindicatul Angajatilor din Radio Romania”.

Mai jos, scrisoarea cu pricina:

 

„DRAGNEA SI SEVERIN DISTRUG INDEPENDENTA EDITORIALA.

RADIO ROMANIA A DEVENIT SLUGA PSD

 

Radio Romania, prin toate posturile sale, a devenit tribuna sinistra a celei mai dezastruoase guvernari de dupa Revolutie. Numirea grabita a primului politician care conduce direct RadioN Romania a transformat SRR in trust de propaganda a PSD, in conditiile in care mass media din Romania, inclusiv Antena 3 si chiar TVR, sanctioneaza grav derapajele actualei puteri aflate in deriva. Artizanul acestei transformari a SRR in oficina PSD este Georgica Severin, un politician care a reiesit din anonimat pentru a servi slugarnic partidul care nici macar nu l-a mai pus pe liste la ultimele alegeri. Fara timiditati, Georgica a pus mana pe Radio Romania, trust pe care il transforma intr-una dintre multele sale proprietati.

Arma principala este, desigur, postul principal – Radio Romania Actualitati, condus de bunul sau prieten si coleg de scoala, Dan Preda, un pesedist care a prestat pentru partid de cate ori a avut ocazia. Presa a inceput sa semnaleze gravele derapaje ale postului public si propaganda pesedista a posturilor de radio din portofoliul SRR.

Folosindu-se intr-un mod stalinist de sintagma misiunii publice pe care nu o intelege, Georgica Severin si mana sa dreapta, Dan Preda, conduc ostilitatile editoriale ale SRR, sanctionand public orice incercare de revenire a radioului la obiceiurile sale de echilibru.

Masurile fiscale haotice propuse de PSD sunt interzise din programe, in timp ce ministrii ironizati de intreaga presa sunt portretizati exemplar in emisiuni. Un exemplu in acest sens este ministrul culturii, Lucian Romascanu, prietenul de comisie a lui Georgica Severin. Dupa un interviu palid, nesemnificativ si cu intrebari comode, acordat unui reporter de la canalul cultural, domnul Dan Preda i-a oferit fostului manager de CanCan o emisiune intreaga, demna de anii 50, realizata de Ruxandra Sararu. O emisiune cadou de o rusine desavarsita pentru o promisiune a domnului ministru care ar urma sa faca niscaivai artificii pentru a plati corespunzator instrumentistii Orchestrei Nationale Radio. Prietenia dintre Georgica fara frica si Lucian Romascanu este, de altfel, una declarata public, desi Lucica nu a reusit sa ii ofere, de pe pozitia de sef al comisiei de cultura, Consiliul de Administratie atat de dorit de omul de la Campina. Cum PSD-ului nu ii place opozitia, domnul Dan Preda a hotarat sa o difuzeze mai putin, pentru satisfactia imparatului Georgica Severin, cel care i-ar fi promis si postul de director general, atunci cand legea sa va deveni constitutionala. La RRA, propaganda este una de manual, facuta de un om licentiat in meseria cu pricina. Domnul Preda stie sa difuzeze emisiuni despre Lucian Romascanu si Carmen Dan iar cand vine vorba despre opozitie sa o citeze succint doar pentru a marca prezenta la Radio Romania, asa cum cere legea.

Datorita slugii sale perfecte, Radio Romania Actualitati a uitat subiecte care au facut inconjurul presei romanesti si internationale, cum ar fi afacerea TelDrum, mentionata in treacat, fara a explica publicului despre ce este vorba. Exemplele sunt zilnice, unele dictate direct de Georgica Severin, altele oferite ofranda de omul sau de incredere de la RRA care isi permite inclusiv sa isi sanctioneze colegii redactori sefi. Probabil de pe viitoarea sa pozitie de director general.

In tot acest timp, opozitia tace, fara sa observe derapajele si calea pesedista a SRR. Jurnalistii stau sa explodeze din cauza umilintelor editoriale si salariale la care sunt supusi. Iar totul se intampla sub copita unui pesedist reciclat al carui trecut nu il recomanda deloc pentru o asemenea functie. Un om care confunda misiunea publica cu propaganda, un politruc care declara rusinos ca nu il intereseaza audientele si jigneste prin comportamentul sau zilnic o institutie cu traditie.

Atat a reusit sa faca PSD in aceasta guvernare – un post de radio personal care, in lipsa jurnalismului de calitate, va transforma SRR intr-o companie cu rezultate asemenea CFR, TAROM si altele conduse de comunistii fara fata umana. La aproape 90 de ani, SRR este momentan ingenunchiata!”

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: