Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal examenul de bacalaureat
Scandal examenul de bacalaureat

Scandal examenul de bacalaureat

O tânără de 19 ani din Cluj Napoca a fost obligată vineri să susţină ultima probă de la examenul de bacalaureat la biologie, în condiţiile în care ea s-a înscris pentru chimie.

Denisa Sărmăşan susţine că înainte de sesiunea de vară s-a înscris la proba de chimie şi pentru că nu a luat notă de trecere s-a prezentat la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat pentru a promova proba.

"M-am dus de dimineaţă la examenul de chimie, dar am aflat că trebuie să dau examen la biologie. Mi-au zis ca dacă vreau să dau la biologie dacă nu, e treaba mea. Am mers la comisia de examen unde mi-au arătat o fişă unde scria numele meu, scris de mine, şi opţiunea aleasă care era biologie. Aici însă nu era scrisul meu şi nici semnătura nu era a mea. Am spus acest lucru profesorilor, dar şeful comisiei mi-a zis că sunt nesimţită", spune Denisa Sărmăşan.

Rudele şi colegii fetei, care au protestat vineri după-amiază în faţa Inspectoratului Şcolar Cluj susţin că, cel mai probabil, dirigintele a completat formuilarul de concurs şi, pentru că Denisa era singura elevă care susţinea examenului la chimie, a repartizat-o la biologie unde erau mai mulţi elevi.
"Fetiţa a luat ore toată vara pentru a lua examenul la chimie, iar acum au forţat-o să dea la biologie, şi bineţeles că nu a ştiut", a precizat o mătuşă a fetei.

"Nu se mai poate face nimic"

Inspectorul general şcolar din Cluj, Anca Hodorogea a declarat că tânăra a semnat formularul de înscriere la examen şi a optat pentru biologie. Anca Hodorogea a admis că nu a văzut respectivul formular deoarece doar comisia de examinare de la centrul de bacalaureat avea competenţa să rezolve situaţia.

"Dacă e aşa cum susţine eleva de ce nu a venit de luni când s-au afişat toate opţiunile. Pe formular era opţiunea şi semnătura ei", a precizat Hodorogea.

Inspectorul şcolar a spus că, dacă prin absurd ceea ce susţine Denisa Sărmăşan este adevărat şi altă persoană a completat formularul de examen fără a ţine cont de opţiunea ei,nu se mai poate face nimic.

Un alt incident s-a petrecut la centrul de examinare de la Liceul Samuel Brassaim, unde un candidat a fost exmatriculat de la examen după ce a fost prins copiind de pe un telefon mobil la proba de geografie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News