Evenimentul Zilei > Sport > Scandal după evenimentul amânat de coronavirus. Se poate lăsa cu plângere la nivel înalt
Scandal după evenimentul amânat de coronavirus. Se poate lăsa cu plângere la nivel înalt

Scandal după evenimentul amânat de coronavirus. Se poate lăsa cu plângere la nivel înalt

Cazurile de coronavirus au dat peste cap programul campionatului intern.

Pentru a doua oară în trei zile partida dintre Astra Giurgiu și CS „U” Craiova a fost amânată. Inițial, confruntarea ar fi trebuit să se joace miercuri, dar după ce un jucător al gazdelor a fost depistat cu coronavirus, ea a fost amânată pentru astăzi.

În urma efectuării altor teste, alți patru fotbaliști ai Astrei au ieșit pozitiv. În aceste condiții, meciul trebuie reprogramat, dar problema este că UEFA trebuie să primească lista echipelor pe care România le trimite în cupele europene în sezonul 2020 – 2021.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre această problemă. Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă aceste meciuri nu vor influența clasamentul final ar putea să se dispute și după 3 august. Așteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene”, a spus oficialul de la Ligă pentru Digi Sport.

„LPF și FRF nu pot impune această sancțiune. Doar să se facă o plângere de către clubul Universitatea Craiova la instanța disciplinară a FRF și va fi decizie executorie.

Craiova va face probabil o astfel de plângere disciplinară, au mai existat cazuri când s-a discutat în regim de urgență. Va fi hotărâre executorie, dar și cei de la Astra vor sa facă o plângere pentru că inițial meciul a fost amânat pentru că au apărut cazuri de COVID-19 la Craiova”, a mai precizat Ștefan.

Oficialii de la CS „U” Craiova cer să câștige meciul la „masa verde”. „Soluția normală și logică e 3-0 pentru noi. LPF trebuie să hotărască, nu depinde nici de noi, nici de Astra.  Rezoluția trebuie să se dea cât se poate de repede, eu nu văd altă soluție decât 3-0 pentru noi.

Să vorbească regulamentul, ce spune la regulament să se aplice. Când ai făcut playoff la Liga2 în timpul competiției ai schimbat regulile.

Și atunci? Care e vina mea, Craiova, avem noi vreo vină în treaba asta? Craiova putea juca și sâmbătă. Am avut de la DSP aprobare să ne pregătim de vineri. Cine i-a pus să amâne meciul”, a declarat președintele Sorin Cârțu pentru sursa citată.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: