Scanarea posteriorului te scapă de hoţii de maşini

Scanarea posteriorului te scapă de hoţii de maşini

Nu doar degetul sau irisul pot fi scanate pentru a întări sistemul de siguranţă al casei, al maşinii, ori al seifului. O echipă de cercetători japonezi au demonstrat că fiecare individ are şi o amprenta unică a posteriorului.

Cercetătorii au precizat că fiecare maşină poate avea pe scaunul şoferului un senzor care să detecteze dacă posteriorul celui care s-a aşezat la volan este al proprietarului sau al unui hoţ.

Pânza care se pune pune pe scaun are 360 de senzori. Aceştia colectează informaţii pentru 39 de indicatori care identifică persoana. Printre indicatori au fost incluse presiunea exercitată pe pânză de persoana aşezată, precum şi dimensiunea posteriorului. Shigeomi Koshimizu, cel care a condus echipa de cercetători, este profesor la Institutul Avansat de Tehnologie Industrială din Tockyo. În opinia sa, dispozitivul are o acurateţe de 98%. El a recunoscut, însă, că rezultatul este compromis, ocazional, de anumite haine purtate de persoana analizată. "Senzorii analizează datele diferit atunci când se poartă o pereche de pantaloni sport sau o pereche de blugi. Acum lucrăm la perfecţionarea dispozitivului. Mai avem câţiva paşi de parcurs înainte ca dispozitivul să iasă pe piaţă", a mai spus Koshimizu.

Ne puteți urmări și pe Google News